30
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Dolmuş dehşeti: 1 ölü, 15 yaralı

Başkent Ankara'da bir dolmuşun kamyona arkadan çarpması sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi öldü, 15 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza, saat 07.00 sıralarında Ankara-Eskişehir Yolu, ODTÜ Kavşağı'nda meydana geldi.

Kazaya karıştığı için yolun en sağ şeridinde bekletilen 06 BJ 3979 plakalı bir kamyona, polis ekipleri tarafından kaza tutanağı tutulduğu sırada, Ümitköy istikametinden gelen Alaaddin Kozan idaresindeki Sincan-Sıhhiye seferini yapan 06 J 1091 plakalı dolmuş arkadan çarptı. Kaza nedeniyle dolmuşta bulunan 15 kişi yaralandı.

Bu sırada park halindeki kamyonun arkasında bulunan kamyon sürücüsü Fazlı
Tuncer, Remzi E. ile Mehmet Erdem, kamyonla dolmuş arasında sıkıştı. Remzi E. ve Fazlı Tuncer ağır şekilde yaralanırken Mehmet Erdem olay yerinde hayatını kaybetti. Kazanın hemen ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevkedildi. Ağır yaralı olanlar hemen ambulansa alınarak hastaneye gönderildi.

Kazayı hafif şekilde atlatan yaralılar da olay yerine gelen diğer ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Öte yandan kazaya karışan kamyon sürücüsünün arkadaşı olan bir kişi, dolmuşta fazla yolcu bulunduğunu iddia ederek, dolmuşun en sağ şeritten süratli şekilde geldiğini ve kamyona çarptığını ileri sürdü.

Ankara'daki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralıların isimleri ise şöyle; Keramettin Kayhar, Uğur Kayal, Ramazan Sağlam, Recep ve Halil Baltacı, Rukiye Bozkurt, Remzi E, kamyon sürücüsü Fazlı Tuncer ile Suat, Batuhan Sibel Sancak. Yaralıların tedavilerinin sürdüğü öğrenilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 09:06:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?