19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Dönmeyen eşini benzin döküp yaktı

Öfkeli koca, yediği dayaklardan bıkıp evini terk eden eşini 4 yaşındaki oğlunun gözleri önünde benzin dökerek yaktı. Genç kadını ölümden, olay yerindeki su birikintisi kurtardı.

PENDİK’te, Elif Gündüz (31), 1.5 ay önce oğlunu da alarak 6 yıllık eşi Teyfik Gündüz ile oturduğu evi terk etti. Pendik’te oturan bir tanıdıklarının yanına sığınan Elif Gündüz, eşine defalarca boşanma konusunda kararlı olduğunu söyledi. Çocuğu ile bir iş bulup yeni bir hayata başlamaya çalışan Elif Gündüz, eşinin özlediği oğlunu görmek için yalvarması üzerine dayanamayıp geçtiğimiz pazartesi günü saat 12.00’de Pendik Tren İstasyonu’nda buluştu.

Yağmur suyu kurtardı

Eşini istasyonun salı pazarına çıkan tarafındaki alt geçide götürüp, "Sana son kez soruyorum. Evine dönecek misin?" diyen Teyfik Gündüz, olumsuz yanıt alınca çılgına döndü. Öfkeli koca yanında getirdiği poşetten çıkardığı bir şişe benzini eşinin kafasından aşağıya döktü, çakmağını ateşleyip üzerine attı ve kaçtı. Elif Gündüz, oğlunun gözleri önünde alevler içinde kaldı. Yüzü, saçları ve vücudunun ön kısmı yanan Elif Gündüz yağmurun oluşturduğu küçük su birikintisine başını sokarak daha fazla yanmaktan kurtuldu. Polisin Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdığı Elif Gündüz, ağır yanıklar yüzünden iki gün şuursuz yattı.

Hayati tehlikeyi atlatamadı

Henüz hayati tehlikeyi atlatamayan Elif Gündüz, "Tatlı yalanları ile benimle buluştu. Elinde poşetin içindeki benzin şişesini görmüştüm ancak aklımın ucundan asla böyle bir şey yapacağı, oğlunun yanında böyle bir intikam planladığı geçmedi. Beni ateşe verip oğlumu da benim yanışımı seyretsin diye bırakıp kaçtı" dedi. Babasının annesini yaktığına şahit olan küçük E. ise yaşadığı olayın şoku ile geceleri "Annemi babam yaktı" diye sayıklıyor.

Çubukçu’dan yardım bekliyor

Hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan Elif Gündüz’ün yakınları yeşil kart başvurusu yaptı. Ancak oldukça zor ve masraflı olan yanık tedavisi için yeşil kartın kapsamından daha fazlası gerektiğini belirten yakınları, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun yardımını beklediklerini söylediler.

Bir de tehdit mesajı attı

Teyfik Gündüz kaçtıktan üç saat sonra eşinin cep telefonuna, "Seni daha yakmakla kalmayacağım. Elif seni kimselere yar etmem. Beni de zor bulursunuz. Psiko" diye mesaj gönderdi. Bir gün sonra yakalanan Teyfik Gündüz tutuklandı. Mesajı iki gün sonra okuyabilen Elif Gündüz, "Bunu görünce kanım dondu" dedi.



Hürriyet/Orhan SAAT
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2006 Pazartesi 05:06:59
Güncelleme :2 Ekim 2006 Pazartesi 05:17:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?