19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Duştan komşunun oğlu çıktı

Sarıyer Acarlar Sitesi’nde ailesiyle oturan 22 yaşındaki M.C., hırsızlık amacıyla komşularının evine girdi. Bu sırada evin sahibi S.P. gelince M.C. duşakabine saklandı. Ev sahibi, soyunup duş almak isteyince duşakabindeki M.C. tarafından başına şişeyle vurularak yaralandı. M.C. evden kaçarken jandarma tarafından yakalandı.

SEÇKİN Pakel’in oğlu İskerder Pakel, çocukluk arkadaşı ve komşularının oğlu M.C.’yi, anne ve babasının bulunmadığı bir gün evlerine davet etti. İki arkadaşın karnı açıktı ve pizza yemek istediler. M.C., dışarı pizza almaya çıkarken İ.P.’e, "Belki kapıyı çalmamı duyamazsın. Anahtarları bana ver, ben pizzaları alıp geleyim" dedi. M.C., dışarı çıkınca anahtarların bir kopyasını yaptırdı.

BANYOYA SAKLANDI

Ailesi ile E 11 Blok’da oturan M.C., 11 Eylül günü S.P.’nin site içerisindeki eczanede sohbet ettiğini gördü. M.C., hemen P. ailesinin 12 Blok’daki dairesine yaptırdığı anahtarı kullanarak girdi. Evde bulduğu dizüstü bilgisayarı çantasına koyan M.C., çekmecelerde para ve değerli eşya aradı. Tam bu sırada S.P, evlerine döndü. Kapının açıldığını fark eden M.C., eline geçirdiği dolu şarap şişesiyle banyoya saklandı. İç çamaşırlarına kadar soyunarak duş almak için banyoya giren S.P, 12 yıllık komşularının oğluyla göz göze geldi.

ŞİŞEYLE VURDU

M.C., kafasına şarap şişesiyle vurduğu Seçkin Pakel’e, ağzını kapatarak sessiz olmasını söyledi. S.P., çocukluğundan tanıdığı M.C.’a, kendisine bir şey yapmaması ve evden gitmesi için yalvardı. Bu sırada eve gelen S.P.’nin küçük oğlu, duyduğu sesler üzerine site güvenliğine haber verdi. Güvenlik görevlileri, M.C.’ın yarı çıplak S.P.’nin ağzını kapattığını görünce Zekeriyaköy Jandarma Karakolu’na haber verdi.

CEZAEVİNE KONULDU

S.P.’nin evden çıkması için ikna ettiği M.C., kadının çantasını da alıp koşarak evden çıktı. Bu sırada olay yerine gelen jandarmayı görünce, elindeki çantayı atarak kaçmaya çalışan M.C., kısa sürede yakalandı. Hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, cebir ve tehdit suçlamalarıyla geçen salı günü Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı’na çıkarılan M.C., tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi’ne konuldu.

Yaşadığım korku filmi gibiydi

Yaşadıklarının "korku filminden farksız" olduğunu belirten S.P., başından geçenleri şöyle anlattı: "İlk saldırı anı gözlerimin önünden gitmiyor. Çocukluğunu bildiğim, anne babasını tanıdığım, yıllarca aynı sitede komşuluk yaptığım M.C., bana saldıran kişi haline dönüşmüştü. 5 yıl önce bizim siteden, ailesiyle birlikte biraz ötedeki siteye taşınan ve yarım saat önce bana ’teyze’ diye hitap eden M.C, üzerimde iç çamaşırlarım olduğu halde bana şişeyle vurdu ve ağzımı kapatmaya çalışıyordu. Üstelik bana ’Seçkin’ diyordu. İlk aklıma gelen bana tecavüz etmek istediği oldu. Dokunmamasını söyledim. Bağırırsam beni de kendisini de keseceğini söyledi. Elbiselerimi giymek istedim, izin vermedi. Banyoda 1,5 saate yakın kaldıktan sonra, ’Su içmem, ilaç almam lazım’ diyerek salona geçmesini sağladım. Bu sırada oğlum E. beni aradı. Salonun penceresinden içeri bakınca da bizi gördü. Cep telefonum ve kapı zili sürekli çalınca, ’Beni yakalayacaklar’ diyerek paniğe kapıldı. Ona, ’Bağırmayacağıma söz veriyorum. İstersen kapıyı açayım çık git’ dedim. Gitmeye ikna oldu."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 05:42:18
Güncelleme :15 Eylül 2006 Cuma 06:49:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?