19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Ece Gürsel: Zarar gördüm, müdahil olmak istiyorum

ece gürselBarbie Operasyonu davası kapsamında, aralarında şarkıcı Fulden Uras, "Gelinim Olur musun"un yarışmacısı Sinem Umaş, "Biri Bizi Gözetliyor"un yarışmacısı Hülya Yamanoğlu ve manken Berna Aracı'nın da bulunduğu birçok ünlü kadını fuhuşa teşvik ettikleri iddiasıyla tutuklanan 4 sanığın yargılanmasına başlandı. 

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklardan Suat Yıldız katılırken, diğer tutuklu sanıklar Bülent Tetik, Dinçer Dinçsoy, Aysel Erentok da katılmadı. Duruşmada, mağdurlar Rana Batıyel, Neriman Kül, Burcu Ersezer, Hülya Yamanoğlu ve Bahar Öymen hazır bulunurken, manken Ece Gürsel de tanık olarak ifade verdi. Tanık olarak gösterilen futbolcular Sergen Yalçın, Ali Güneş, İbrahim Toraman, Necati Ateş ve Hasan Gökhan Şaş da duruşmaya katılmadı. 

Duruşmada ifade veren tutuklu sanık Suat Yıldız, "Mağdurlardan bir kısmını tanıyorum. Kulüp işletmecisi olduğum için onları tanırım ancak hiç birini fuhşa teşvik etmedim" dedi. Hakimin, "Emniyet görevlileri tarafından dinlenen telefon kayıtları için ne diyorsunuz?" sorularına Yıldız, "İddiaları kabul etmiyorum" cevabını verdi. Hakimin, "Sergen Yalçın'la görüşmüşsün, daha başkalarıyla da görüşmüşsün. Bu şahıslar senden bayan istiyorlarmış. Bunlar için ne diyorsun?" sorusuna, "İşin doğrusu, kulübümde dans etmek isteyenler için yer ayırıyorum. Benim kulübümde yer yoksa başka kulüplere onları yönlendiriyorum. 
Benim fuhuş yaptırmak gibi bir eylemim asla olmadı" şeklinde yanıt verdi. Mahkeme heyetinin, "Emniyette verdiğin ifadede kadın temin ettiğini kabul etmişsin. Üstelik yanında avukatın da varken kabul etmişsin. İfaden avukatınla beraber alınmış" şeklindeki hatırlatmalarına Yıldız, "Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum" diyerek cevap verdi. 

Duruşmada söz alan Suat Yıldız'ın avukatı, "Telefon dinleme kayıtlarının dava dosyasından çıkarılmasını istiyoruz. Türk Ceza Kanunu'nda kimlerin hangi suçtan dinleneceği belirtiliyor. Bunlar arasında göçmen kaçakçılığı, uyuşturucu tacirliği, rüşvet, çete gibi suçlar bulunmaktadır. Ama müvekkilimin üzerine atılı suçtan telefon kayıtlarının dinlenmesine ilişkin bir ibare yok. Bundan da anlaşılıyor ki, telefon kayıtlarının dinlenmesi kanuna aykırıdır. Bu delillerin yok edilmesini talep ediyoruz" dedi. 

Daha sonra olayda mağdur olan şahısların tanıklıklarına başvuruldu. Dinçer Dinçsoy'un mağdurlarından Rana Batıyel ifadesinde, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Sanıklardan Dinçer'i tanıyorum, sevdiğim bir arkadaşımdır. Kendisinden şikayetçi değilim" derken, Neriman Kül ise, "Sanıklardan sadece Bülent Tetik'i tanıyorum. Aysel Hanım'ı da lokallerden tanırım. 

Bülent beni kaybettiği annesine benzettiğinden Bülent'in manevi annesi gibiyim. İddiaları kabul etmiyorum. Polisteki ifadem zorla alındı" şeklinde konuştu. Burcu Ersözer de, "Aysel Hanım hariç hepsini tanırım. Sanıklardan şikayetçi değilim" dedi. 

Duruşmada söz alan "Biri Bizi Gözetliyor"un yarışmacısı Hülya Yamanoğlu da, "Benim de bir kulübüm var. Etrafımızda bir çok insan var. Bu sebepten Dinçer ve Suat'ı tanırım. Suat çok sevdiğim bir arkadaşım. Onun bu halde olmasına çok üzülüyorum. Bülent de çok tatlı bir insandır. Kimseye bir zararı dokunmaz. Sanıklardan şikayetçi değilim. Bana hiç bir şekilde fuhuş teklifinde bulunmadılar. Suat'ın evine sadece kahve içmeye gittim" şeklinde ifade verdi. Bahar Öymen, "Sanıklardan Dinçer ve Suat'ı tanıyorum. Taksim'deki barımdan tanıyorum onları. Sanıklardan şikayetçi değilim. Polisteki ifademi kabul etmiyorum. Beni baskı altında tutarak ifademi aldılar. İfademi okumak istediğimde de, 'Okumana gerek yok, sen sadece imzala' dediler" diye konuştu. 

Duruşmada söz alan "Gelinim Olur musun" un yarışmacısı Sinem Umaş'ın ve şarkıcı Fulden Uras'ın avukatları da, müvekkillerinin şehir dışında olduğunu belirterek sanıklardan şikayetçi olmadıklarını söyledi. Tanık olarak dinlenen manken Ece Gürsel, verdiği ifadesinde, "Sanıklardan Bülent Tetik'i tanıyorum. Bülent ile Esra Aracı aracılığıyla tanıştım. Benim bir bar açılışına katılmamı istedi Bülent. Bana menajer olduğunu söylemişti. Beni fuhşa teşvik edici bir söz söylemedi ama bir kere telefonda, 'Erkek arkadaşınla ilişkin devam ediyor mu?' diye sordu. Ben de, 'İlişkimiz bitti' dedim. O da bana, 'Seni Demet Akalın'ın eski sevgilisi Orhan'la tanıştıracağım. Orhan, Demet'e çok para yedirdi. Sana da yedirir' dedi. Ben de ona, 'Saat çok geç oldu daha sonra görüşürüz' diyerek telefonu kapattım" dedi. Ece Gürsel, bu suçtan zarar gördüğü için davaya müdahil olarak kabul edilmek istediğini söyledi. Mahkeme heyeti de Ece Gürsel'in bu talebini, suçtan zarar görmediğini belirterek reddetti. 

Diğer tanık Ahmet Vecihi Akdemir de, "Ben sadece Bülent'i tanıyorum. Fuhşa aracılık ettiğini de bilmiyorum, hiç duymadım. Şikayetçi değilim" ifadelerini kullandı. Mahkeme heyeti, gelmeyen tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi. 

Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan manken Ece Gürsel, "Mahkemede ifademi verdim. Avukatım size gerekli bilgiyi verir" diye konuştu. 

Ece Gürsel'in avukatı İbrahim Fırat ise, "Müvekkilim bu olaydan çok zarar gördü. Bu olay yüzünden işini kaybetti. Bununla ilgili gerekli şikayetlerde bulunacağız" açıklamalarında bulundu. 

Adliyeden şarkıcı Bora Gencer ile birlikte çıkan "Biri Bizi Gözetliyor" yarışmacısı Hülya Yamanoğlu da, "Ben Suat'ı çok iyi tanırım. Onun böyle bir suç işleyeceğini sanmıyorum. Ortada bir suç yok" dedi. 

Şarkıcı Bora Gencer ise, "Dışarıda bir sürü katil, hırsız dolaşırken, bu masum insanların burada yargılanması üzüntü verici" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2006 Pazartesi 17:24:34
Güncelleme :8 Mayıs 2006 Pazartesi 22:35:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?