19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Edirne'de sınır ötesi fuhuş çetesi

Edirne'de, Gürcistan uyruklu kadınları Yunanistan'a yasadışı yoldan fuhuş amacıyla götürdüğü belirlenen, aralarında muhtar ve sulama kooperatif başkanının da yer aldığı 12 kişi, “insan ticareti, göçmen kaçakçılığı ve uyuşturucu madde kaçakçılığı” suçlarından gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Edirne İl Jandarma Komutanlığı, Keşan ilçesinde bir otelde, yurtdışına yasadışı yoldan götürülerek, bar, pavyon ve gazinolarda çalıştırıldığı belirlenen Gürcistan uyruklu 9 kadının bulunduğu ihbarını aldı.

Jandarmanın yürüttüğü operasyon kapsamında, Gürcistanlı 9 kadının, başkent Atina başta olmak üzere Yunanistan'daki çeşitli şehirlerde, bar, pavyon ve gazinolarda fuhuş sektöründe çalıştırmak üzere otelde bekletildiği belirlendi.

Yapılan soruşturmada, otelde uygun ortamı bekleyen Yunanistan vatandaşı K.X. Filinos, V. İanis ve T. Batmanidis'in, Gürcistanlı kadınları, Meriç Nehri'nden kayık ve botlar aracılığıyla Yunanistan'a götürdüğü saptandı.

Operasyon kapsamında, otel sahibi ve işletmecisi E.T, otel görevlisi S.B, Yunanistan vatandaşı K.X. Filinos, T. Batmanidis ile bu kişilere yardımcı olduğu belirlenen İpsala Kumdere Köyü Muhtarı H.K, İpsala-Paşaköy Sulama Kooperatifi Başkanı C.A.G ile B.E, E.K, İ.A, T.Y, S.G, ve önceden göçmen kaçakçılığı suçundan 4 ayrı müzekkere ile aranan S.K. gözaltına alındı.

Yakalanan şahısların, Meriç Nehri'nden kayık ve botlarla kaçırdıkları kadınları, fuhuş amacıyla Yunanistan'da daha önceden anlaştıkları şahıslar ile bar, pavyon ve gazino gibi işletmelere pazarladıkları ve tekrar aynı şekilde Edirne'ye geri getirdikleri bildirildi.

Bu arada, zanlılardan E.K'nin evinde yapılan aramada, 74 gram esrar, 480 gram kenevir tohumu ele geçirildi, şahısların insan kaçakçılığında kullandığı 2 adet otomobile de el konuldu.

Yunan vatandaşı V. İanis'in arandığı olayda, Gürcistan uyruklu 9 kadın, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Yakalanan 12 zanlı hakkında, “insan ticareti, göçmen kaçakçılığı ve uyuşturucu madde kaçakçılığı” suçlamasıyla işlem yapılacağı bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

aa
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2006 Çarşamba 14:31:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?