19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

El-Kaide operasyonunda 4 tutuklama

El-Kaide opersyonunda 4 tutuklama

Terör örgütü El-Kaide'ye yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınarak bugün adliyeye çıkarılan 14 kişiden 4'ü tutuklanırken, 10'u tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz günlerde Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katılımıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda Gaziantep, Şanlıurfa ve Konya'da da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan ve bugün Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan zanlılardan Mahmut K., Hikmet A., Mustafa Gürsel B. ve Kazım E., "Terör örgütü El-Kaide üyesi olmak" ve "Atatürk aleyhine işlenen suçlar" kapsamından tutuklanırken, Ökkeş K., Mehmet K., Hacı Ö.G., Şerif A.K., Mahmut K., Musa Y., İbrahim Halil Y., Ahmet Y., Eyüp Ş. ve Özbekistan uyruklu Oyberg E.İ, savcılık ve Nöbetçi Mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

21 Nisan tarihinde düzenlenen operasyonda 1 adet tabanca, 4 adet laptop, 2 adet masa üstü olmak üzere toplam 6 adet bilgisayar ve çok sayıda CD ile örgütsel doküman ele geçirilmişti. Zanlıların eylem hazırlığında oldukları iddia edilirken, adli makamlarca tutuklanan Mahmut K., Hikmet A. ve Mustafa Gürsel B.'nun daha önceden de terör örgütü El-Kaide'ye yönelik olarak düzenlenen operasyonlarda gözaltına alındıkları ve o dönemde serbest bırakıldıkları öğrenildi. Ayrıca, zanlılardan Mustafa Gürsel B.'nin o dönemde serbest kaldıktan sonra bir süre Afganistan'da bulunduğu tespit edilmişti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 23:03:20
Güncelleme :24 Nisan 2009 Cuma 23:08:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?