18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Emniyet alarmda!

İSTANBUL Halkalı’da 5 şehit verilen bombalı saldırı öncesinde terör örgütünün askere ve yakınlarına yönelik saldırılar planladığını rapor eden istihbarat birimleri, PKK’nın yeni hedefinin polisler, doğalgaz boru hatları ve tren yolları olduğunu belirledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü istihbarat birimleri tarafından hazırlanan raporda eylem hedefinin birinci sırasında polislerin bulunduğu belirtildi. Polislerin hedef seçilmesinin nedeni olarak ise emniyetin elinde askerde olduğu gibi helikopter, jet ve bomba gibi ağır ve teknik ekipmanın bulunmaması gösterildi. Raporda teröristlerin poliste bu tür silahlar bulunmadığı için daha az zaiyatla kaçılabileceği değerlendirmesi yaptığına yer verildi.

Örgütün devriye gezen polis ve servis araçları ile emniyet binalarını vurmayı planladığı da ileri sürülüyor. Raporda, örgütün Türkiye’de 1 Haziran’dan itibaren eylemsellik kararı aldığı hatırlatılarak özellikle 1 Temmuz ile 10 Ağustos tarihleri arasında bombalı saldırılar düzenlemeyi planladığına vurgu yapıldı.

Tüm ilgili birimlere gönderilen uyarı yazısında, örgütün bu tarihler arasında polisin dışında siyasi parti binaları, do ğal gaz boru hatları, tren yolları ile trafolarına yönelik eylem yapabileceği bilgisine yer verildi. Bu bilginin ardından söz konusu yerlerde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Habertürk
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2010 Cumartesi 12:37:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?