28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Emniyet gözaltı süresinin kısaltılmasında ısrarlı

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, gözaltı süresinin bazı olaylarda yetersiz kaldığını, gözaltı süresinin gerektiğinde uzatılması için savcı ve hakimlere yetki verilmesi gerektiğini söyledi.

Haftalık bilgilendirme toplantısında, Kurban Bayramı nedeniyle alınacak trafik önlemleri konusunda bilgi veren Çalışkan, bu çerçevede otobüs terminallerinin sıkı denetime alınacağını, ekiplerin seyir halinde denetimlerine ağırlık verileceğini kaydetti.

Toplumsal olaylara müdahaleler sırasında amirlerin emrini alamayan memurların bazen kontrol dışı aşırı davranışlarda bulunduğunu belirten Çalışkan, ``Oysa çevik kuvvet birimlerimizin orkestra şefinin orkestrayı yönettiği gibi toplumsal olaylara da müdahalede ahenk içerisinde çalışması gerekir`` diye konuştu.

Çalışkan, bunu sağlamak için Emniyet Genel Müdürlüğü`nün ``Kask içi muhabere sistemi`` aldığını belirterek, çevik kuvvet personelinin artık kask kullanırken de kask içerisindeki sistemle telsiz talimatı alabileceğini kaydetti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çalışkan, gözaltı süresinin yeterli olup olmadığı konusundaki bir soru üzerine, mevcut gözaltı süresinin 24 saat olduğunu, bazı suçlarda bu sürenin 4 güne çıkarılabildiğini anlattı.

Organize suçlar ile zanlı sayısı çok fazla olan olaylarda gözaltı süresinin yetersiz kaldığını belirten Çalışkan, savcı ve hakimin gözaltı süresiyle ilgili yetkili olması gerektiğini söyledi. Çalışkan, savcı ve hakimin olayın niteliğine ve zanlı sayısına göre süreyi uzatma yetkisi olması gerektiğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 12:34:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?