19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Emniyet'e hırsız girdi

Emniyet teşkilatının kalbi olarak tanımlanan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün merkez binasına gizlice giren Muharrem Yolcu, kamera sistemlerine karşın 5 saat boyunca binada dolaştı. Akli dengesi bozuk olduğu belirtilen Yolcu, 6’ncı kattan aldığı bir bilgisayar monitörünü dışarı çıkartırken yakayı ele verdi.

Çok sıkı korunuyor

Milliyet’in edindiği bilgiye göre, Türkiye’nin en sıkı korunan binaları arasında yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Dikmen caddesi üzerindeki merkez binasında ilginç bir olay yaşandı. Saat 03.30 sıralarında elinde bilgisayar ekranı ile binadan çıkarken görülen şüpheli bir kişi Ankara Emniyeti ekiplerince durduruldu. Polisin şüphe üzerine durdurduğu kişinin üzerinden Muharrem Yolcu adına bir kimlik çıktı. Elindeki bilgisayar monitörünü Emniyet Genel Müdürlüğü’nden aldığını söyleyen Yolcu, Kavaklıdere Karakolu’na götürüldü. Akli dengesinin yerinde olmadığı anlaşılan Yolcu, binanın Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait olduğunu bildiğini açıkladı.

Şanlıurfa’da askerlik yaparken, Diyarbakır Askeri Hastanesi’nde akli dengesinin yerinde olmadığı gerekçesiyle askerlikten ayrıldığını anlatan Yolcu, ilaçlarının bittiğini ve sokaklarda yattığını söyledi. Tam 5 saat boyunca emniyet genel müdürlüğü katlarında geztiği anlaşılan Yolcu, yakalandıktan sonra Keçiören’de imamlık yapan amcasına haber verildi.

Yolcu, hem dışarıdan hem de bina içinde kapalı devre kamera sistemlerinin yanı sıra silahlı nöbetçilerce 24 saat boyunca korunan genel müdürlük binasına saat 22.30 sıralarında Dikmen caddesi üzerindeki bahçe demirlerinden atlayıp girdiğini ve giriş katındaki bir pencereyi dirseği ile açtığını, içeri girip pencereyi kapattıktan sonra katlarda dolaştığını anlattı. Yolcu, binanın 6. katındaki bir odadan LCD bilgisayar monitörü alıp çıktığını söyledi.

Soruşturma ıçıldı
Sabah saatlerinde olayın duyulması üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü’nde güvenlik önlemleri artırılırken, soruşturma da başlatıldı. Soruşturma kapsamında olayın olduğu saatlerde nöbetçi olan görevlilerin ifadesine başvurulacak.

Milliyet
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 16:11:03
Güncelleme :5 Haziran 2009 Cuma 22:05:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?