26
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

En son nerede görüldü?

İtalya’ya tur düzenleyen CIAO Travel’ın sahibi Nuh Atilla Duvarcı 870 kişiden 600’er euro topladıktan sonra kayıplara karıştı. Tatil planı yapan vatandaşlar dolandırıldıklarını havalimanında anladı. 520 bin euro ile yurt dışına kaçan Duvarcı ise Atatürk Havalimanı’nda kameralara yakalandı.

İki yıl önce İstanbul’da faliyet göstermeye başlayan CIAO travel İtalia firmasının bayrama özel fiyatlarla düzenlediği 600 Euro’luk tur paketleriyle vatandaşları dolandırdığı ortaya çıktı. 9 günlük bayram tatilini İtalya’da geçirmek isteyen vatandaşlar için cazip fiyatlarla tur düzenleyen turizm firmasının foyası havalimanında ortaya çıktı.

Tur bedeli olarak kişi başı 600 Euro ödeyen tatilcilerden 13 Kasım’da Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan uçağa binecek 170 kişilik ilk kafilesi havalimanında kötü bir süprizle karşılaştı. Kafiledeki yolcular CIAO tur şirketinin kendilerine gönderdiği bilette belirtilen 13.15’te İtalya’ya hareket edecek I-975 sefer sayılı herhangi bir uçağının olmadığını görünce neye uğradıklarını şaşırdı.

Yurt dışına kaçtı

Dolandırıldıklarını anlayan tatilcilerin şikayeti üzerine ilk etapta tur firmasında çalışan 3 kişi gözaltına alındı. Araştırmada 700 kişinin daha firmadan tur satın aldığı tespit edildi.

Daha sonra yapılan incelemede organizasyonu düzenleyen firma sahibi Nuh Atilla Duvarcı’nın 11 Kasım’da yurt dışına kaçtığı tespit edildi. 20 yaşında kadar Türkiye’de yaşayan Duvarcı’nın daha sonra İtalyan bir kadınla evlenerek İtalya’ya yerleştiği ve iki çocuğu bulunduğu öğrenildi.

İtalya’da bir turizm şirketinde çalışan Duvarcı, 2008 yılında Türkiye’ye dönerek CIAO travel isimli bir şirket kurdu. İtalya’ya turlar düzenleyen Duvarcı’nın şirketi ilk yıllarda oldukça iyi hizmet verdi. Ancak 2010 yılında bine yakın tur paketi satan Duvarcı, paket başına aldığı 600 Euro’luk ücretleri kendi hesabına aktardı ve 11 Kasım’da 520 bin Euro ile kayıplara karıştı. Nuh Atilla Duvarcı hakkında yakalama kararı çıkartılarak yurt dışında da aranması için kırmızı bülten başvurusunda bulunuldu. Duvarcı ise yurt dışına kaçarken Atatürk Havalimanı’nda kameralara yakalandı.

Vatan
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2010 Cuma 22:45:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?