19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Engin Temel cinayetinde gelişme

Şişli’de evinin önünde öldürülen bar işletmecisi Engin Temel cinayetiyle ilgili güvenlik kameralarını inceleyen polis, genç işletmecinin profesyonelce öldürüldüğünü belirledi.

Engin Temel'in bardan çıktıktan sonra takip edildiğini ve takipçilerin evinin yakınında pusu kuran iki katil zanlısıyla telefonla haberleştiğini düşünen polis, cinayetin işlendiği sabah olay yerinde kullanılan telefon numaralarını tespit etmek için mahkemeden izin istedi.

Ancak mahkeme, özel hayatın gizliliğinin ihlal edileceği gerekçesiyle polisin talebini reddetti. Bunun üzerine polis, bir üst mahkemeye başvurdu. Başvuruyu değerlendiren bir üst mahkeme de, polisin talebini reddetti. Mahkemeden sonuç alamayan polis, cinayetin aydınlanması için sokak çalışmasına ağırlık vererek birçok iddiayı incelemeyi sürdürüyor.

Şişli'de 9 Aralık Salı sabahı 06.40'ta evinin önünde başından ve göğsünden vurularak öldürülen gay müşterilerin mekanı olarak bilinen Love Bar'ın işletmecisi Engin Temel'in neden ve kimler tarafından öldürüldüğünü belirlemeye çalışan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayın gerçekleştiği yerde kullanılan cep telefonlarının numaralarını öğrenmeye çalışıyor.

Katiller içeri giriyor, 15 saniye sonra otomobille Temel geliyor

Polisin incelediği kamera kayıtlarına göre katil zanlılarının iki kişi olduklarını belirlenmişti. Profesyonelce hareket eden ve tanınmamak için kapşonlu mont giydikleri görülen 2 katil zanlısı, önce Engin Temel’in olduğu apartmanın sokak kapısından içeri giriyor.

15 saniye sonra Temel, otomobiliyle apartmanın önüne geliyor. Engin Temel’in aracından inen iki kadın ve bir erkek arkadaşı ise katil zanlılarından 20 saniye sonra içeri giriyor. Temel de aracını yakındaki otoparka bırakmaya gidiyor. Aracını park eden Engin Temel, kendisini bekleyen iki katil zanlısının apartmana girişinden 3 dakika 49 saniye sonra apartmanın sokak kapısından giriyor. Ve cinayet kameranın göremediği apartmanın içinde gerçekleşiyor.

Temel içeri giriyor, 11 saniye sonra katiller kaçıyor

İki katil zanlısı, içeri giren Temel’e hiç soru sormadan ateş açıyor. Genç işletmeci, biri kafasına, diğeri göğsüne isabet eden kurşunlarla kanlar içinde yere yığılırken, zanlılar 11 saniye sonra dışarı çıkarak hızla olay yerinden uzaklaşıyor. Elde edilen kamera görüntülerine göre cinayetin organize ve profesyonel bir şekilde işlendiği görülüyor. İki zanlının evin civarında nerede kameranın olduğunu bildikleri ve kameranın en uzak kaldığı yerden Temel’in oturduğu apartmana girdikleri görülüyor. Polis iki zanlının daha önce o bölgede keşif yapmış olduğunu belirtiyor.

Takipçiler, evin önünde pusu kuran iki kişiye haber veriyor

Polis, iki zanlının Engin Temel’den sadece 15 saniye önce apartmana girmesi nedeniyle, genç işletmecinin birileri tarafından takip edilmiş olabileceği ihtimalini değerlendirmeye aldı. Takipçinin katil zanlılarına telefonla haber verdiği ve iki zanlının da hemen apartmana girerek pusu kurdukları ifade ediliyor. Bu önemli ayrıntılar üzerine soruşturmayı derinleştiren polis, olayın gerçekleştiği saatlerde evin yakınlarında hangi cep telefon numaralarının kullanıldığını tespit etmeye çalışıyor.

Kapıyı kim açtı?

Engin Temel’in öldürüldüğü apartmanın kapısının hep kapalı olduğunu belirleyen polis, ayrıca kapıyı katil zanlılarına kimlerin açtığını tespit etmeye çalışıyor. Güvenlik kamerasına göre apartmana önce katil zanlıları giriyor. 20 saniye sonra Engin Temel’in kız arkadaşları E.E., M.S. ve erkek arkadaşı İ.Y. giriyor. 3 dakika 49 saniye sonra ise Engin Temel geliyor. Engin Temel zile basıp kapıyı açtırıyor. Ve cinayet apartmanın içinde gerçekleşiyor.

Polis, telefon görüşmelerini tespit etmek istiyor

Engin Temel’in takip edilerek profesyonelce öldürüldüğünü belirleyen polis, genç işletmecinin arkadaşları ile bardan çıktıktan sonra takip edildiğini ve takip edenlerin evin yakınında bekleyen katil zanlılarıyla telefon görüşmeleri yaptıklarını belirtiyor. Polis, Engin Temel evinin bulunduğu sokağa girerken haber veren takipçilerin ve katillerin telefonlarını tespit etmek için mahkemeye başvurdu.

Mahkemeden polise red: Özel hayatın gizliliğini ihlal

Polis, cinayetin işlendiği sabah 06.40 sıralarında, sadece bir baz istasyonundan telefon numaralarının istenmesi ve bu numaraların kime ait olduğunun belirlenmesi için mahkemeye başvurdu. Ancak mahkeme, özel hayatın gizliliğinin ihlal edileceği gerekçesiyle polisin talebini reddetti. Bunun üzerine polis, bir üst mahkemeye başvurdu. Başvuruyu değerlendiren bir üst mahkeme de, polisin talebini reddetti.

Mahkemelerden sonuç alamayan polis, cinayetin aydınlanması için sokak çalışmasına ağırlık verdi. Herhangi bir görgü tanığı bulunmayan cinayetle ilgili birçok iddia titizlikle inceleniyor.

Hesabı işadamı M.K. ödemiş

Olayla ilgili sürdürülen soruşturmada bir çok iddia da inceleniyor. Engin Temel'in birlikte olduğu bir işadamından 1 milyon dolar aldıktan sonra ayrılmak isteyince öldürüldüğü iddiası da incelenmeye devam ediliyor. Ayrıca Engin Temel’in bir başka işadamı M.K. ile bir gece kulübünde görüştükleri öğrenildi. Bu görüşmede 2 bin TL civarındaki hesabı Engin Temel ödeyemeyince işadamı M.K.'nın kendi kredi kartıyla ödediği tespit edildi. İşadamı M.K.’nın Engin Temel ile ne tür bir bağlantısı olduğu araştırılıyor.

CNA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 14:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?