18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Er Kırandi serbest bırakıldı

Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Jandarma Er Coşkun Kırandi, savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Dün akşam Tunceli merkeze bağlı Güleç Köyü'nde heyete teslim edilen Jandarma Er Coşkun Kırandi, bugün öğlen saatlerinde askeri elbiselerle gizlice Tunceli Adliyesi'ne sokulmasının ardından, nöbetçi savcılık tarafından ifadesi alınarak serbest bırakıldıktan sonra Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı'na teslim edildi.

Heyette bulunan İHD Güneydoğu Bölge Temsilcisi Mehdi Perinçek, sanatçı Ferhat Tunç, gazeteci Umur Hozatlı ile olayı izlemeye giden 4 gazetecinin bulunduğu 10 kişi için 24 saat ek gözetim süresi alınırken, nöbetçi savcılığa çıkarılan İnsan Hakları Derneği İHD Diyarbakır Şubesi Başkanı Av. Selahattin Demirtaş, tutuklanması talebiyle hakime sevk edildi. Hakim tarafından serbest bırakılan Av. Demirtaş, serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamada, "Coşkun Kırandi'nin ailesine kavuşması hepimizi mutlu etti. Ama biz büyük bir suç işlemişiz gibi yargılandık, adalet önüne çıkarıldık, serbest bırakıldım ama yine buruğum. Çünkü bizimle birlikte hareket eden arkadaşlarım hala gözaltında, gözaltı süresi 24 saat uzatıldı. Dolayısıyla arkadaşlarım da serbest bırakılmayıncaya kadar bu sevinci tam yaşayamayacağım. Ama bizim için mutlu son Er Kırandi'nin sağ salim ailesine kavuşmasıydı. Bizi örgütün propagandasını yapmak, yardım ve yataklıkla suçladılar, ancak tutuklanma talebinin reddedilmesi bu iddianın mesnetsiz olduğunu gösterdi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 22:24:14
Güncelleme :6 Ağustos 2005 Cumartesi 01:24:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
celal akbaba IP: 81.215.115.xxx Tarih : 5.08.2005 23:05:38
bol argolu vede argosuz küfürlü yorum yapan sevgili kurt kafalı vatandaşlarım.nedersiniz insan hakları nebüyük ayıp yaptı değilmi keşke eri öldürsünler diyemi bekliyordunuz.vatan millet asker nakaratlarınıza ne oldu.ne büyük terör değilmi erin kurtulması için hayatlarını tehlikeye atmış insanları idamla yargılasınlaristermisiniz.sayın adalet ağaoğlu bayram ediyordur.