19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Ergenekon'a yeni salon

Ergenekon’a yeni salon

Ergenekon duruşmaları için 753 kişiyi alabilecek yeni bir salon hazırlandı. Salonun ortasında sanıklar için 180 kişi kapasiteli ayrı bir bölüm yapıldı. Genel Müdür Kalaman, “İstanbul’da 14 milyon nüfusa, 20 bin kişilik hapishane yetmiyor” dedi
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Nizamettin Kalaman, “Ergenekon” davası sanıklarının yargılandığı Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki spor salonunun, duruşma salonu haline getirildiğini söyledi. Kalaman, “Her şey hazır. Bundan sonra duruşmalar yeni salonda yapılacak” dedi.
Spor salonunun, sanık, avukat, dinleyici ve basın dahil 753 kişi kapasiteli olduğunu bildiren Kalaman, sanıklar için salonun orta yerinde 180 kişilik bir bölüm bulunduğunu söyledi.

Doktor sıkıntısı
Kalaman, duruşmayı takip eden gazeteciler için de kafeteryası, restoranı bulunan özel bir yer ayarlandığını ifade ederek, basın mensuplarının bir kontrol noktasından geçerek doğrudan duruşma salonuna girebileceğini anlattı. Basın araçları için de duruşma salonunun yanında yer yapıldığını belirten Kalaman, “Bundan sonra basın araçları da cezaevi dışında değil, içinde bekleyebilecek” dedi. Mevcut salonun elektronik sistemlerinin de bir hafta içinde yeni salona taşınacağını bildiren Kalaman, “Her şey hazır. Bundan sonra duruşmalar yeni salonda yapılacak” diye konuştu. Kalaman, “Ergenekon” davası bitince de salonun spor salonu olarak hizmet vereceğini dile getirdi.
Kalaman, “Silivri Cezaevi’ndeki doktor sıkıntısı çok tartışılıyor. Bu konuda bir düzenleme yapılacak mı?” sorusu üzerine, doktor sayısı yeterli olmadığı için sağlık hizmetinin dışarıdan alındığını söyledi.
Kalaman, “Dışarıya taşıma içinden kurtulacak çalışma içindeyiz. Sincan’da faaliyete geçti. Silivri de yakında hizmete geçecek” diye konuştu.
Kalaman, tutukluların su akmıyor şikayetiyle ilgili olarak da “Orada kapasitenin üzerinde insan barındırırsanız, herhalde evdeki gibi her an istediğiniz saatte duş yapma imkânınız olmaz. Her gün olmasa da 2 günde bir duş yapma imkânı var” dedi. Kalaman, “İstanbul’da da hükümlü ve tutukluları sığdıracak yer bulamıyoruz. 14 milyona, 20 bin kişilik bir hapishane yetmiyor” diye konuştu.

Silivri Cezaevi’nde korkutan yangın
Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde, Ergenekon davası tutuklularının da bulunduğu 5 No’lu Cezaevi’nde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü. 19-21 yaş arası tutuklu ve hükümlülerin kaldığı koğuşlardan birinde yatak tutuşturulması sonucu başlayan yangına, cezaevi yerleşkesi bünyesindeki itfaiye ekipleri müdahale etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’ne bağlı ekipler de cezaevine sevk edildi. Yangın kısa sürede söndürülürken, İstanbul’dan gönderilen ekipler geri döndü. Yatağın hangi nedenle tutuşturulduğu konusunda açıklama yapılmadı. Yangının yaşandığı cezaevinde, Ergenekon davası tutukluları Veli Küçük, Kemal Kerinçsiz, Ergün Poyraz, Emin Gürses, Adil Serdar Saçan, Tuncay Özkan ve Gürbüz Çapan’ın da kaldığı öğrenildi.
 

AA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 12:11:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?