26
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Eşek yola çıktı : 12 yaralı

Aydın-Muğla karayolunda meydana gelen trafik kazasında 6 araç birbirine girdi. Kazada aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişi yaralandı. Yola çıkan bir eşeğin neden olduğu kazada Aydın-Muğla karayolu çift taraflı olarak uzun süre trafiğe kapandı. Araçlarda sıkışan yaralılar Aydın itfaiyesinin çevredeki vatandaşların yardımları ile araçlardan çıkarıldı. Kazaya sebep olan eşek de feci şekilde telef oldu.

Kaza akşam saat 20.15 sıralarında Aydın-Muğla karayolu Savrandere Köyü çıkışında karayollarının çalışması nedeniyle tek şeride düşürülen yolda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Çine'den Aydın istikametine gitmekte olan Y.U. yönetimindeki 09 LK 664 plakalı araç yola aniden çıkan eşeğe çarpınca direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı şeride geçti.

Bu sırada Aydın'dan Çine istikametine gitmekte olan 06 LF 111 plakalı araç kaza sonrası yolun ortasında stop eden araca çarptı. Kazaya karışan her ikiaracın arkasında seyir halinde olan ve karşılıklı yönlerden gelen 06 KFB 064, 48 TV 248 ve 09 RK 505 plakalı araçlar ile 15 NH 571 plakalı tanker de zincirleme kazaya dahil oldu. Bir kamyon beşi otomobil 6 aracın birbirine girdiği kazada karayolu adeta hurda araç parkına döndü ve yol tamamen trafiğe kapandı. Bu sırada kazadaki yaralıları müdahale etmek isteyen ambulanslar ve itfaiye araçları olay yerine ulaşmakta güçlük yaşadı.

Olaydan sonra yakınlarının kaza yaptığını duyan bir çok vatandaş da kaza mahalline gelerek hurdaya dönen araçlarda yakınlarının olup olmadığını aradılar. Çevreden gelen araçlar ve ambulanslarla hastaneye kaldırılan yaralıların tedavisinin devam ettiği bildirildi. Bu arada yola çıkan başıboş eşeğin de sahibi belirlenemedi.

Kaza nedeniyle çift yönlü olarak trafiğe kapanan yolda kilometrelerce uzunlukta araç kuyruğu oluşurken, uzun süren çalışmalar sonucu yol trafiğe açıldı. Bazı sürücü ve araçlarda bulunan yolcular kazayı hafif sıyrıklarla atlatırken kazada Yaşar Uyar, Mukaddes Uyar, Sümbül Uyar, Mürüvvet Uyar, Oğuz Aydın, Elif Aydın, Muhammet Serdar Aydın, Rümeysa Aydın, Şeyma Aydın, Selma Kol, Bülent Öner ve Hüseyin Karadeniz isimli kişilerin yaralandığı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2009 Pazar 09:17:11
Güncelleme :8 Şubat 2009 Pazar 09:19:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?