25
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Eşinin mailine girince

Eşininmail adresine izinsiz girip, kayıtlı görüşmelerini boşanma davasında delil olarak sunan doktor Hakan. A. hakkında 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İZİNSİZ GİRMEK SUÇ
İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat Müge A., doktor eşi Hakan A.'nın kendisinden gizli mail adresine girdiğini, boşanma davasında delil olarak kullanmak üzere, kayıtlı görüşmelerini mahkemeye verdiğini ileri sürerek şikâyetçi oldu. Soruşturmayı tamamlayan Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı, Hakan A. hakkında 'özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek' ve 'bilişim sistemindeki verileri bozma, yok etme, erişilmez kılma, sisteme veri yerleştirme" suçlarından Kadıköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. İddianamede Müge A.'nın kullandığı ve kendi adına kayıtlı bulunan mail adreslerini, şüpheli Hakan A.'nın ele geçirip, kayıtlı görüşmelerin bir kısmını boşanma davasının görüldüğü dosyaya delil olarak sunduğu anlatıldı. İddianamede, IP çalışması sonucu Müge A.'nın mail adreslerinin, şüpheli Hakan A.'nın kardeşi ve akrabaları adına kayıtlı telefonların bağlı bulunduğu yerlerde kullanıldığı belirtildi.

AKRABANIN EVİNDEN GİRDİ
Bilgisayarlarda yapılan incelemelerde ele geçirilen mail adreslerinin kullanıldığının tespit edildiği de vurgulandı. İddianamede, Hakan A.'nın boşanma sürecinde akrabalarının yanında kaldığında bu adreslerdeki bilgisayarları kullandığının anlaşıldığı ifade edildi. Ayrıca geçmişte Müge A.'nın da Hakan A.'nın akrabalarının yanına gittiğinde bu bilgisayarları kullanarak mail adreslerine girdiği kaydedildi.

Sabah
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 15:57:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?