27
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Eski Başkan'a 324 yıl hapis istemi

Başkan'ın dosyası kabarık

Akfırat’taki ‘yağma’ için 342 yıl hapis cezası istendi

Tuzla’ya bağlı Akfırat beldesinde çete kurduğu, ihaleye fesat karıştırdığı, sahtecilik, yağma, hırsızlık yaptığı iddia edilen Belediye Başkanı Yıldız hakkında 342 yıla kadar hapis cezası talep edildi

Akfırat Belde Belediyesi’nde yapılan yolsuzluk iddialarıyla ilgili hazırlanan iddianame tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Selim Berna Altay tarafından hazırlanan iddianamede, görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Hilmi Yıldız ve adamları tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen rüşvet, irtikap, ihaleye fesat karıştırma, evrakta sahtecilik, yağma, cebir ve tehdit gibi suçlar tek tek sıralandı...

Başkanın makam odasında ikna...

İddİanamede Can Akbaşoğlu tarafından Akfırat Belediyesi’ne hibe edilen 8 bin metrekarelik sanayi imarlı taşınmazın 14 Aralık 2007’de ihale yolu ile satışa çıkartıldığı anlatıldı. 4 Aralık 2007’de 8 kişi ihaleye katılmak için başvurdu. Ancak bu kişiler ihale günü Belediye Başkanı Hilmi Yıldız tarafından makam odasına alınarak ihalenin o gün yapılmayacağı konusunda ikna edildi. 8 kişinin ihaleye katılmaları engellendikten sonra arsa, metrekaresi 118 liradan 944 bin liraya Ali Kılıç’a satıldı. İddianamede emlakçılara göre arsanın bu miktarın üç katı değerde olduğunun belirtildiği yer aldı.

Başkan’ın oğluna arsa

İddİanamede 166 dönüm mera vasıflı taşınmazın sahte imzalar ile vasfının değiştirilerek TOKİ’ye verildiği belirtildi. Daha sonra imar planlarında belediye hizmet alanı, lise alanı, belediye fakirler ve yatı evi olarak planlanan toplam 25 dönüm Yaşar Yılmaz üzerine geçirildi. Mera kapsamından çıkartılan bölümlerde Başkan’ın oğlu Enes Yıldız adına da tapu kaydı yapıldı.

Formula 1’de milyonluk yolsuzluk

FORMULA 1 pistinin bulunduğu bölgede 2005 ve 2006’da yoğun bir hafriyat dökümü yapıldığının anlatıldığı iddianamede, belediyenin gerçekleştirdiği fahriyat işlemlerinde, şüphelilerin 2006’da 846 bin lira, 2007’de 940 bin lira irtikap (hile yapma, yiyicilik) suçunu işledikleri ifade edildi. Yine Formula 1’in otopark alanı asfalt dökümü ihalesini alan Vesem firmasına hiç iş yapmamasına rağmen 1.5 milyon liralık ödemede bulunulduğu da iddianamede yer aldı.

Göreve dönmek için 500 bin dolar

Beledİye Başkanı Hilmi Yıldız’ın görevden alınmasından nedeniyle Tuzla İdare Mahkemesi’ne açtığı davanın kaybedilmesi ile Bölge İdare Mahkemesine açılacak dava için pazarlık yaptığı ifade edilerek “Bölge İdare Mahkemesi ile bağlantıları Avukat Faruk Mirhanoğulları ve Avukat Veli Taşdemir vasıtası ile kurmaya çalıştıkları, Hilmi Yıldız’ın tekrar başkanlığına dönmesi karşılığında 500 bin dolar gibi bir rakamın telaffuz edildiği tespit edilmiştir” denildi.

Suçlayanın avukatını öldüreceklerdi

Tuzla Akfırat Belediyesi’nde meydana gelen yolsuzluk olaylarını ortaya çıkaran Hüseyin Çelik’in avukatı Ömer Yeşilyurt’un yolsuzluğu yapan grup tarafından öldürüleceği, olayın gerçekleşmesi sonrasında 17 yaşındaki başka bir kişinin olayı üstleneceği de iddianamede anlatıldı.

Şeyh sayesinde gelen başkanlık

AkfIrat’ta şeyh olarak adlandırılan Yaşar Yılmaz’ın bölge üstünde etkili olduğunun belirtildiği iddianamede, Hilmi Yıldız’ın Yılmaz sayesinde belediye başkanı seçildiği de belirtiliyor. 15 eşi olduğu iddia edilen Yılmaz’ın seçim dönemi bölge halkı üzerinde dini baskı kurduğu ve sözünü dinlemeyenlerin bölgede barınamayacağı tehdidinde bulunduğu vurgulandı. Bunlar karşılığında, sabit bir işi olmamasına rağmen eşleri ve kendisi varlık içinde yaşayan Yılmaz’a belediye işçilerinin maaşlarından kesinti yapılarak para verildiği ayrıca arsalar üzerinde sahte belgelerle rant sağlandığı kaydedildi.
 

Vatan
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 07:14:15
Güncelleme :19 Mart 2009 Perşembe 07:20:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?