23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Eskişehir'de Teksas gecesi!

Eskişehir'de dehşet gecesi! Özel Harekatçı Oğuz Yorulmaz'ın öldürülmesi olayına karışan saldırgan 2 kişiyi vurdu, yaraladığı 2 polisin silahlarını ve telsizlerini alıp kayıplara karıştı

Eskişehir'de, 2 kişiyi tabancayla vurduktan sonra öldürdükleri şahsın cesedini otomobilin bagajına koyan 2 kişi, kendilerini durdurmak isteyen 2 polis memurunu da yaraladı. Polislerin silahlarını ve telsizini gasp eden saldırganlar, otomobili terk ederek kayıplara karıştı. Bir evde saklandıkları sanılan 2 kişiyi yakalamak için Özel Harekat polisi operasyon düzenledi.

Cinayet, şahısların 'öldü' diye bıraktıkları ağır yaralı arkadaşlarının cep telefonundan jandarmayı aramasıyla ortaya çıktı. Firari zanlılardan M.S.'nin, Bursa'da Susurluk Davası sanığı Oğuz Yorulmaz'ın öldürülmesi olayına da karıştığı iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, sabaha karşı Muttalip Beldesi Bozdağ Mevkii'nde meydana gelen olayda, bir barda güvenlik görevlisi olarak çalışan M.S. ile M.K., birlikte içki içtikleri arkadaşları Utku Çelik ile Murat Kılıç'ı, aralarında geçen ve henüz bilinmeyen bir tartışmadan dolayı 3'er kurşunla vurdu. Murat Kılıç olay yerinde can verirken, 2 zanlı, Utku Çelik'in de öldüğünü düşünerek olay yerinden ayrıldı. Bir süre sonra cesetleri ortadan kaldırmak için bahse konu yere geri dönen M.S. ile M.K., Utku Çelik'in yerinde olmadığı görünce, diğer gencin cesedini 34 EYB 50 plakalı otomobilin bagajına koyup kaçmaya başladı. Bu arada bacağından, sırtından ve kolundan tabancayla yaralanan Utku Çelik, sürüne sürüne gittiği olay yerinin yakınındaki bir inşaata sığınıp, cep telefonuyla jandarmayı arayarak olayı haber verdi. Çelik'in, jandarmaya, katillerin kent merkezi istikametine gittiğini bildirmesi üzerine, Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bahse konu aracı takibe aldı.

Polisler, Tepebaşı mevkiinde aracı durdurdu. M.S. ile M.K. polislere mukavemette bulunarak ellerindeki silahları ve bir telsizi aldı. Saldırganlar, Mevlüt O. adlı polis memurunu tabancayla bacağından vurarak, ekipteki diğer meslektaşını da darp ederek yaraladı. Daha sonra kaçmaya devam eden saldırganların peşine düşen ekipler, uzun kovalamacanın ardından aracı, Çamlıca Mahallesi Nallıhan Sokağı içinde terk edilmiş olarak buldu. Polis, otomobil içinde yaptığı aramada, bagaj içinde Murat Kılıç'ın 3 yerinden kurşunlanarak öldürülmüş cesediyle karşılaştı. Ayrıca, 3 kürek ve bir kazma bulundu. Olayı ihbar eden Utku Çelik, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, sağlık durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Bu arada, firari zanlı M.S.'nin, Bursa'da bir bar önünde Susurluk Davası sanıklarından eski Özel Harekatçı Oğuz Yorulmaz'ın öldürülmesi olayına karıştığı iddiasıyla tutuklandığı ve 1 ay önce tahliye edildiği öğrenildi.
Emniyet güçleri, firari katillerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.



Netgazete
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2005 Cumartesi 09:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?