22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Ev değil cephanelik!

Hakkari'de bir eve düzenlenen operosyonda çok sayıda silah ve malzeme ele geçirildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda, çok sayıda silah ve silah yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Hakkari Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Yüksekova'da yaşayan M.A'nın evine operasyon düzenlendi.

Aramada, Kalaşnikof marka 1 tüfek, 1 adet G-3 tüfek, 1 adet 9 milimetre çapında kuru sıkıdan çevirme silah, 11 av tüfeği, değişik çaplarda 8 tabanca namlusu, değişik çaplarda 18 tüfek namlusu, 11 arızalı tabanca parçası, 12
arızalı kuru sıkı tabanca parçası, 4 dürbün, 167 değişik çap ve markalarda mermi, çok miktarda tabanca ve tüfek mekanizması ile parçası ele geçirildi.

Namlu ve sürgüler üzerine seri numarası basmada kullanıldığı değerlendirilen 209 adet numaratörün de ele geçirildiği operasyonda, kuru sıkı tabancaları ateşli silah haline getirmek için kullanılan makineler, 1 susturucu ile uzun namlulu 1 silah dürbünü bulundu.

Olayla ilgili gözaltına alınan M.A'nın ''silah imalatı ve ticareti yapmak'' suçundan adliyeye sevk edildiği, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

AA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 12:29:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferit aktaş IP: 88.226.3.xxx Tarih : 27.09.2007 19:37:38

yazık bu mılletın insanına yazık ne istiyosunuz bu denlı düşmanlık ne TC kımlıgıyle neden TC ye zarar verme emellerı taşıyosunuz birgün inanıyorum belanızı bulacaksınız TÜRKİYE CUMHURİYETİ BÖLÜNEMEZ BİR BÜTÜNDÜR İNSANLARIDA VATANI UGRUNDA ÇEKİNMEDEN CANINI VERIR