19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Evcil ve Kayapalı tutuklandı

Bursalı işadamı Erol Evcil ve Hüseyin Kayapalı 'nitelikli dolandırıcılık suretiyle kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmak, çıkar amaçlı silahlı suç örgütü oluşturmak' suçlarından tutuklandı.

Sanıklardan 37'si için bir gün ek süre alınırken, nöbetçi mahkemeye ifade veren Erol Evcil ve Hüseyin Kayapalı, yaklaşık 2.5 saat süren duruşmanın ardından tutuklandı.

Bir yıldır sürdürülen takibin ardından başlatılan ve İzmir, Bursa, İstanbul, Ankara, Sivas ve Samsun'da gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonlar kapsamında dün aralarında Erol Evcil ve Hüseyin Kayapalı'nın da olduğu 40 kişi gözaltına alınmıştı.

Erol Evcil, 'devleti zarara uğratmak' ve 'silahlı suç örgütü kurmak' suçlarından Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından, Foça'daki bir villada yakalanmıştı.

Kayapalı ise, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Coşkun'un Bursa'da öldürülmesi ve kendi firmasına ait hesaplarda yapılan incelemelerle ilgili gözaltına alınmıştı.

Öte yandan Erol Evcil'e ait 20 firmaya Bursa İkinci Sulh Ceza Mahkemesi kararı uyarınca kayyum atandı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) da kayyum atamalarının ardından söz konusu firmalara el koydu.
.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2006 Cuma 23:00:20
Güncelleme :1 Temmuz 2006 Cumartesi 01:52:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?