19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Evcil ve Kayapalı'nın firmaları TMSF'ye

Dün gözaltına alınan Bursalı işadamları Hüseyin Kayapalı ve Erol Evcil'e ait 13 firmaya Bursa İkinci Sulh Ceza Mahkemesi kararı uyarınca kayyum atandı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) da kayyum atamalarının ardından söz konusu firmalara el koydu.

Kayapalı ve Evcil'in Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'nde sorgulamaları sürerken, TMSF yetkilileri Bursa'ya gelerek firmalarda incelemelere başladı.

Erol Evcil, 'devleti zarara uğratmak' ve 'silahlı suç örgütü kurmak' suçlarından Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından, Foça'daki bir villada yakalanmıştı.

Kayapalı'nın ise, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Coşkun'un Bursa'da öldürülmesi ve kendi firmasına ait hesaplarda yapılan incelemelerle ilgili gözaltına alındığı belirtiliyor.

37 kişi gözaltında

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda İzmir, Bursa, İstanbul, Ankara, Sivas ve Samsun'da gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonlar kapsamında 37 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

İzmir ve Bursa merkezli altı ilde eşzamanlı yürütülen ve bir yıldır sürdürülen takibin ardından başlatılan operasyonda, Erol Evcil ile Hüseyin Kayapalı'nın olduğu belirtilen şirketlere ait aralarında lüks otomobillerin de bulunduğu 24 araca el konuldu.

İzmir'de gözaltına alınan ve aralarında Erol Evcil ile bir emekli polisin de bulunduğu 1'i kadın 15 kişi sabah saatlerinde Bursa'ya getirildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, Bursa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Güvenlik güçlerinin Erol Evcil ile Hüseyin Kayapalı'ya ait İzmir, Bursa ve Sivas'ta bulunan işyerlerindeki incelemeleri ise sürüyor.

İzmir'de düzenlenen operasyonda, aralarında Erol Evcil'in de bulunduğu 1'i kadın 15 kişi yakalanmıştı.

İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde bir süre tutulan zanlılar, akşam saatlerinde Bursa'ya gönderilmişti.
CNN TURK
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2006 Cuma 11:28:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?