19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Fehriye Erdal: Suçsuzum, özgürlüğü bekliyorum

Belçika`nın Bruges Ceza Mahkemesi`nde, terör örgütü DHKP-C üyesi 10 kişiyle birlikte yargılanan terörist Fehriye Erdal, mahkeme salonunda basına konuşarak, suçsuz olduğunu, ``özgürlüğünü beklediğini`` söyledi.

Oturuma ara verildiği sırada, güvenlik önlemleri ve yasaklamalara rağmen çok sayıda basın mensubu, mahkeme salonu içinde teröriste sorular yöneltti. Erdal, kendisini iyi hissettiğini, Belçika`da kalmak ve yaşamak istediğini söyledi. Boş zamanlarında kendince bir şeyler yaptığını, yemek pişirdiğini, kitap okuduğunu, televizyon seyrettiğinianlatan terörist ailesiyle ilişki kurmadığını ve görüşmediğini ileri sürdü.

Suçsuz olduğunu, kendisine yönelik ithamlarda kanıt bulunmadığını ileri süren ve serbest bırakılmayı beklediğini anlatan terörist, Sabancı suikastına ilişkin olarak kendisine yönelik ithamları da kabul etmediğini belirtti.

``Devrimci kalmaya devam edeceğim`` diyen Erdal, Belçika`da bir evde yaşadığını, adalet ve içişleri bakanlıklarının emriyle bu evden hiç çıkmadığını iddia etti.

.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 14:35:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?