30
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Fideyeyle dergi çıkarmışlar

Fransa’da kaçırılan Musevi iş adamının ailesinden alınan fidyenin hesaplarına aktarıldığı belirlenen beş kişiden dördü tutuklandı...

Fransa’da 2006 yılında kaçırılan Musevi işadamının ailesinden 200 bin euroluk fidyeyi aldıktan sonra kayıplara karışan zanlıların izini iki yıldır süren polis, Türk olduklarını tespit etti. Bankalardaki hareketleri takibe alan polis, paranın büyük kısmının İstanbul’a havale edildiğini belirledi. Bu durum hemen Türk Emniyeti’ne bildirildi ve iki ülke polisi koordineli çalışmaya başladı. Geçen hafta da İstanbul, Tekirdağ ve Mersin’de düzenlenen operasyonlarda 4’ü kadın 5 kişi yakalandı. Paris’te düzenlenen operasyonda da bu kişilerin bağlantılı olduğu kişiler ele geçirildi.

Operasyonla yakalanan S.G., A.Ö., Ö.E., E.D. ve E.Ö. isimli şüphelilerin yasadışı TİKKO örgütü ile bağlantılı oldukları ortaya çıktı. Zanlıların kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildi. Fransa’daki kaçırma olayından sonra örgüt üyelerinin aldıkları fidye parasının büyük bir kısmını bu kişilerin hesaplarına havale ettiği öğrenildi. Sorguda kendilerine gönderilen parayı örgüte aktardıkları ve örgüt adına dergi ve gazete çıkardıkları öğrenilen şüpheliler emniyetteki sorgularının ardından adliyeye gönderildi. Zanlılardan S.G., A.Ö. Ö.E. ve E.D, ’terör örgütü üyesi olmak’tan tutuklanarak Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi’ne gönderildi.

Vatan
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 15:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?