22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

'Fiili livata' muamması!

Manisa Erkek Yetiştirme Yurdu'ndaki fiili livata olayında hastane raporunun temiz çıktığı bildirildi.

Manisa Erkek Yetiştirme Yurdu Müdürü Halil İbrahim Tahtalı, Manisa Erkek Yetiştirme Yurdunda kalan çocukların karıştığı öne sürülen fiili livata olayının yurdun dışında cereyan ettiğini ve duyumları aldıktan sonra harekete geçtiklerini söyledi.

Son olarak geçen hafta salı günü iki çocuğu savcılığa intikal ettirdiklerini, hastaneye sevk edilen çocuklarla ilgili raporun temiz çıktığını öne süren Tahtalı, şunları kaydetti:

''Bunlar 13-14 yaş grubu gençler. Birbirlerine kızdıkları zaman veya geçimsizlik durumlarında böyle suçlamalarda bulunabiliyorlar. Biz bu konuda aldığımız hiçbir duyumu hasır altı etmedik, üzerini örtmedik. Görevimizi yaptık. Savcılığa gerçek ortaya çıksın diye başvuruda bulunduk ve rapor temiz çıktı. Ama basın olayı abarttı. Olay neticelenseydi ve iddianın varlığı ortaya çıksaydı bu kadar üzülmeyecektim. Çocuklarımız haberlerden rencide oldu ve psikolojileri olumsuz etkilendi.''

Bugüne kadar 4 çocuğa ilişkin duyum aldıklarını, her olayı savcılığa intikal ettirdiklerini belirten Tahtalı, savcılığın gençlerden birisini psikolojik durumunun araştırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderdiğini kaydetti.

Tahtalı, söz konusu çocuklardan 3'ünün özürlü alt özel statüsünde bulunduğunu iddia etti. Halil İbrahim Tahtalı, olayın soruşturma kapsamında bulunduğunu, müfettiş beklediklerini sözlerine ekledi.

Manisa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Manisa Erkek Yetiştirme Yurdunda son altı ay içerisinde yaşları 14-16 arasında toplam 12 çocuk hakkında fiili livata iddiasıyla adli soruşturma yapıldığı iddia edilmiş, bunun üzerine
Vali Öztürk tarafından soruşturma başlatılmıştı.

AA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 02:29:26
Güncelleme :14 Kasım 2007 Çarşamba 04:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?