20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Fuhuş baskınına dur emri

Siyasetçi, bürokrat ve yargı mensuplarına yabancı eskort kız servisi yaparak ilişki görüntüleriyle şantaj yaptığı öne sürülen fuhuş çetesine yönelik ilk polis baskınının 1.5 yıl önce Fatih'teki Seranda Oteli'ne yapıldığı, ancak ekibin gelen talimatla arama yapmadan otelden çıktığı iddia edildi.
Fatih Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan arama kararının ardından otele giden organize şube ekipleri, iddiaya göre içeri girdikten kısa bir süre sonra gelen talimatla geri çekildi. Operasyona katılan ancak isminin açıklanmasını istemeyen bir polis memuru, şunları söyledi:
"İhbarda kadınlara zorla fuhuş yaptırıldığı ve otelde kameralarla gizli çekim yapıldığı söyleniyordu. Otele gittik. Arama kararını gösterdik ve içeri girdik. Henüz birkaç odaya girmiştik ki, geri çekilmemiz söylendi. Başımızdaki amirlerin morali çok bozuktu. Neden geri çekildiğimizi o günden beri hiç kimse bize söylemedi. Yukarılardan bir yerlerden bir telefon geldiğini duyduk. Emir yüksek yerdendi" dedi. Organize şube yetkilileri de 1.5 yıl önce Seranda Oteli'ne yapılan baskını doğruladı ancak olayla ilgili bilgi vermedi.

Polislerin mal varlıkları inceleniyor


Otelin sahibi "Kolsuz" kod adlı Bülent Alacalı'nın fuhuş amaçlı çalıştırdığı yabancı uyruklu kadınları Türklerle evlendirerek Türk vatandaşı yaptığı tespit edildi. Çeteyle ilişkili oldukları öne sürülen emniyet amirlerinin ise otel sahibiyle para ilişkisine girmediklerini, köstebek olmadıklarını ileri sürdükleri öğrenildi. Soruşturmayı yürüten organize şubesi, savcılığın talimatı üzerine çeteyle bağlantılı oldukları öne sürülen polislerin mal varlıklarını incelemeye başladı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 10:42:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?