19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Fuhuş operasyonu üç cinayeti çözdü

Fuhuş operasyonu, üç ay önce işlenen üç cinayetin çözülmesini sağladı. Öldürülenlerden 16 yaşındaki Pınar'ın 9 yaşındayken tacize uğradığı ve fuhuş mafyasının eline düştüğü anlaşıldı.

Konya'da düzenlenen çete operasyonu, üç ay önce işlenen üçlü cinayeti de çözerken, öldürülen 16 yaşındaki Pınar Özayaz'ın dramını da gözler önüne serdi. Anne ve babası ayrılan Pınar'ın 9 yaşındayken annesinin birlikte yaşadığı adamın tacizine uğradığı ve 15'inde fuhuş mafyasının eline düştüğü öğrenildi. Çete üyeleri üç ay önce, D.Y.Ç. adlı kadının kaçmasına yardım ettiğini düşündükleri Pınar'la birlikte Hatice Çöl ile ağabeyi İrfan Çöl'ü (20) kaçırarak belediye çöplüğünde tabancayla öldürdü.

JİLETLE İŞKENCE YAPIYORLARDI
Cinayeti soruşturan polis, bir fuhuş çetesineyönelik operasyon sırasında İsmail Ertürk'ün bu cinayetlerle ilgili telefon konuşmalarına rastladı. Çek senet tahsilatı, adam yaralama, fuhuşa zorlama gibi suçları işlediği belirtilen çeteye yönelik olarak hafta sonu düzenlenen "Otostop" operasyonunda gözaltına alınan Ertürk, üçlü cinayeti cezaevinde bulunan Halil İbrahim Yalçın ve İlker Baltacı ile birlikte işlediğini kabul etti. Çetenin kadınlara jiletle işkence yaptığı, kadınların birçok kez kaçmayı denediği, ancak sadece D.Y.Ç. adlı kadının kaçmayı başardığı öğrenildi. 25 zanlıdan 20'si sorgulamalarından sonra mahkemeye sevk edildi.
Sabah
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2006 Perşembe 02:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?