16
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Gaspcı parayı ödedi cezası 4.5 yıl indi

Samsun'da, misafir olduğu evin sakinlerini ilaçla uyuttuktan sonra cep telefonu, para ve evin önünde park halinde duran otomobili çalıp kaçtıktan sonra yakalanarak yargılandığı mahkemece 24 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan genç kadın, gasp ettiklerinin parasını geri ödeyince, yeni Türk Ceza Kanunu'na (TCK) göre tekrar yargılandığı mahkeme tarafından cezası 20 yıla indirildi.

Çiftlik Mahallesi'nde yaklaşık 3.5 yıl önce meydana gelen olayda, Ertuğrul K. (44), eşi Selma K. (47) ve çocukları Ertunç K.(19), Ertuğrul K.'nın kardeşi Mustafa K.'nın 16 yıl önce evlenip yaklaşık 5 ay evli kaldıktan sonra ayrıldığı ve evlerinde misafir olarak gelen Cansever G. (42) tarafından ilaçlı meyve suyu ile uyutuldu.

Cansever G., daha sonra evde bulunan 2 adet cep telefonu, para, altın ve evin önünde park halinde duran aileye ait 34 MRL 77 plakalı Şahin marka otomobili alarak kaçtı. Genç kadın, benzini biten otomobili Çorum'da terk etti. Olaydan bir süre sonra yakalanan Cansever G., yargılanıp suçlu bulundu ve 24 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yargıtay Ceza Dairesi kararı bozdu ve Cansever G.'yi yeni Türk Ceza Kanunu'na (TCK) göre tekrar yargılanmasını istedi. Hakkında yeniden dava açılan Cansever G., bir önceki duruşmada ceza indiriminden yararlanmak için gasp ettiklerinin parasını geri ödemek için hakime yalvarmıştı. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, Cansever G.'nin gasp ettiklerinin parası olan 2 bin 487 YTL parayı Ertuğrul K.'nin banka hesabına yatırdığı belirtildi. Ertuğrul K. ise celse arası mahkemeye dilekçe vererek, Cansever G.'nin zararını banka hesabına yatırdığını bildirdi.

Hakimin son sözünü sorması üzerine çok pişman olduğunu belirten Cansever G., "3 yıldır tutukluyum. Annam-babam öldü. Geri amcam var. Bir suç işledim, verilecek cezaya razıyım. Ancak, akrabalarımı çok özledim. Bu yüzden tahliyemi istiyorum" dedi. Mahkeme heyeti, Cansever G.'yi gasp edilen miktarın parasını geri ödediği için yeni TCK'daki indirim maddelerinden yararlanmasına karar vererek, Ertuğrul K., eşi Selma ile oğlu Ertuğrul'u ilaçla uyutarak 3 ayrı gasp suçundan toplam 20 yıl hapis cezasına çarptırdı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 14:05:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?