22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Gazete patronuna 2 kurşun

Van'da, kimliği belirsiz bir şahsın silahlı saldırısına uğrayan Hakkari İl Sesi Gazetesi sahibi, olay yerinde hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre olay, saat 12.30 sıralarında Van Kalesi güneyindeki eski Van şehri kalıntıları arasında meydana geldi. Hakkari İl Sesi Gazetesi Sahibi Kasım Ç., kimliği henüz belirlenemeyen bir şahıs tarafından sırtından ve başından aldığı 2 kurşunla hayatını kaybetti.

Görgü tanıklarının polise verdikleri ifadelerinde, eski kalıntılar çevresinde tartışan iki kişi arasından bir süre sonra kavga yaşandığını, kimliği belirsiz şahıs Kasım Ç.'nin başına önce taşla vurduğunu anlatarak, "Kasım Ç. olay yerinden kaçarken, şahıs yanında taşıdığı silahla bir el ateş ederek Kasım Ç.'yı sırtından vurdu. Yaralı olarak olay yerinden yaklaşık 50 metre uzaklaşan Kasım Ç.'nin arkasından koşan kimliği belirsiz kişi, başına bir el daha ateş ederek olay yerinden yaya olarak kaçtı" dedi.

Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerinin yaptığı muayene sonucu Kasım Ç.'nin hayatını kaybettiğini belirlemesinin ardından, Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube ile Cinayet Büro Amirliği ekipleri ceset üzerinde inceleme yaptı. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'nın yaptığı incelemenin ardından ceset otopsi yapılmak üzere Van Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2007 Cumartesi 18:09:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?