28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Gebze çetesinde 9 tutuklama

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde hafta sonu gerçekleştirilen ve toplam 19 kişinin gözaltına alındığı çete operasyonunda, mahkemeye çıkartılan zanlılardan 9 kişi tutuklanırken, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Grup Amirliği ekipleri tarafından, İstanbul ve Gebze'de hafta sonu eş zamanlı yapılan operasyonda, organize çete örgütü kurdukları iddiasıyla gözaltına alınan 19 kişiden 9'u tutuklanırken, 10 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme ayrıca, kimlikleri belirlenen 10 kişi hakkında da yakalama emri çıkarttı.

Gebze Polisi'nin aylarca yaptığı takip sonucu yakalanan, aralarında yerel bir gazete sahibi ile gazeteci Abdi İpekçi'nin katili ve Papa suikastı sanığı Mehmet Ali Ağca'nın hapisten çıktığı sırada bindiği Mercedes'in şoförlüğünü yaptığı iddia edilen bir kişinin de bulunduğu toplam 19 kişi, sorgularını müteakip savcılığa sevk edildi.

Uzun süren sorgulama sonucu mahkemeye sevk edilen zanlılardan çete lideri olduğu iddia edilen ve asker firarisi olan Muhammet Öztürk ile İsmail Akıncı, Çağdaş Büyükkaya, Murat Büyükkaya, Mehmet Ali Ağca'nın şoförlüğünü yaptığı iddia edilen Taner Çakıroğlu, İlhan Metin Çakıroğlu, Akın Kural, İsa Verdil ve Ümit Polat tutuklanarak cezaevine gönderilirken, aralarında Gebze'de haftalık olarak yayımlanan bir gazetenin sahibi olan E.S. (Ercan Sarıçam) ile Gardiyan L.Y. (Levent Yokuşa) ve bir banka çalışanı (Vakıfbank Gebze Şubesi) L.E.'nin (Levent Erdim) de bulunduğu toplam 10 kişi ise, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tutuklanan sanıkların, muhtelif zamanlarda cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak, tabancayla adama yaralamak, çevrede korku ve infial yaratarak adam alıkoyma, haraç isteme ve yağma suçları ile AK Parti Gebze İlçe Başkanı Mehmet Ali Okur ile AK Partili İşadamı Sinan Bozkurt'un silahla yaralanma olaylarına karıştıkları iddia edildi.

Mahkeme ayrıca kimlikleri belirlenen 10 kişi hakkında da yakalama emri çıkarttı. Tutuklanan sanıkların üzerleri ile ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise, 1 adet 9 mm ve 2 adet 7.65 mm çapında toplam 3 adet ruhsatsız tabanca ile 1 adet kuru sıkı tabanca, 75 adet fişek, 2 adet dizüstü bilgisayarı, telefon ve sim kartları ele geçirilmişti.

.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 15:19:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?