25
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Genç kadının kabus dolu anları!

BURSA'da kapı zilini çalıp girdiği evdeki 30 yaşındaki E.A.'ya tecavüz etmek isteyen ve bağırıp yardım istemesi üzerine 8 yerinden bıçaklayıp 30 TL parayı alarak kaçtığı öne sürülen 21 yaşındaki Kenan Haymana'nın 45 yıl hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Mahkemede ifade veren E.A., kendisine tecavüz etmemesi için teklif ettiği 30 TL parayı az bulan sanığın, boğuşma sırasında kendisini 8 yerinden bıçakladığını söyledi.

Bursa'nın Gürsu İlçesi'nde geçen Eylül ayında zilini çaldığı kapının açılması sonucu kendisini karşılayan E.A.'yı bıçakla tehdit edip eve giren ve daha sonra evdeki tecavüz etmek isteyen Kenan Haymana, kendisine direnen kadını 8 yerinden bıçaklayıp kaçtı. Hakkında, ‘Silahlı tehdit', ‘Adam öldürmeye teşebbüs', ‘Cinsel istismar' ve ‘Yağma' suçlarından toplam 45 yıla kadar hapis cezası istenen Kenan Haymana'nın yargılanmasına Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

İlk duruşmada ifade veren E.A., sanığın 7 yaşındaki yeğeninin gözleri önünde kendisine tecavüz etmek istediğini ve bıçakladığını, onu kesinlikle affetmeyeceğini söyledi. Olay günü saat 11.00 sıralarında evlerinin kapı zilini iki kez çaldığını söyleyen E.A., şöyle dedi:

“İlk geldiğinde kapıyı yeğenim H. açtı. Kimi aradığını sorduğumda bana, ‘Kenan Serdar burada mı yaşıyor?’ diye sordu. ‘Hayır’ dedim. 15 dakika sonra zil tekrar çaldı. Satın aldığımız mobilyaları monte etmesi için usta bekliyordum. Kapıyı açtığımda aynı kişi karşımda duruyordu. Bu kez bana, ‘Serdar burada oturuyormuş. Neden yalan söylüyorsun’ diyerek elindeki bıçağı boğazıma dayayıp zorla eve girdi. Kapıyı kapattı. Kapının arkasına geçip pantolonumu çıkartmamı istedi. ‘Ramazan günü böyle şey olur mu?’ diyerek yalvardım. Bu sırada vücudumu ellemeye başladı. Kendisine, ‘Sana para vereyim beni bırak’ dedim. O anda kabul etti. Cüzdanımı verdim. İçersindeki 30 TL'yi aldı ve ‘Bu kadar mı?’ diyerek çıkıştı. Ben de kendisine direndim. Yere düşünce bıçağı 8 yerimden sapladı. Kaçmaya başladı. Sürünerek balkona çıkıp bağırıp yardım istedim. Sonra da yakalandığını öğrendim.”

Duruşmada hazır bulunan ve kendisine yöneltilen suçlamayı kabul etmeyen Kenan Haymana, kendisini suçlayan E.A.'yı tanımadığını öne sürdü. Haymana, olay günü, birlikte oturduğu arkadaşı İlyas Keser'in kendisine birinden alacağı olduğunu ve parayı birlikte almaya gitmek istedriklerini söylediğini belirterek şöyle dedi:

“İstiklal Mahallesi'ndeki bir binanın önüne gittik. İlyas'a ‘Sen git al, ben kapıda bekliyorum’ dedim. Yaklaşık 10 dakika sonra arkadaşım koşarak indi. Gömleğinde kan lekeleri vardı. Ardından birileri çıktı. Birlikte koşmaya başladım. Ben yol kenarında dururken İlyas izini kaybettirdi. Polisler gelip beni yakaladı. İddia edildiği gibi Elif Aydın'ı bıçakla etkisiz hale getirip tecavüz girişiminde bulunmadım, parasını almadım, onu bıçaklamadım. Masumum.”

Mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin giderilebilmesi amacıyla davayı erteledi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2010 Salı 19:03:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?