16
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Genç kız dedesini gasp ettirdi

Bolu'da, 17 yaşındaki H.N., dershaneye gitmek için gerekli parayı bulamayınca, 85 yaşındaki dedesi İsmail Bilener’in 11 altınını arkadaşlarına gasp ettirdi. İsmail Bilener’in şikayeti üzerine yaptıkları planı jandarmaya anlatan H.N. ile iki arkadaşı gözaltına alındı.

Bolu merkeze bağlı Çamyayla Köyü’nde, dedesi İsmail Bilener ile birlikte oturan H.N. bu yıl liseyi bitirdi. Üniversite sınavına hazırlanan H.N. dershaneye gitmek istedi. İddiaya göre, torununa dershaneye gönderme sözü veren İsmail Bilener daha sonra bu kararından vazgeçti.

Dershaneye gitmek için gerekli parayı bulamayan H.N. arkadaşlarıyla birlikte plan yaptı. H.N. Osmanlı döneminden kalma 11 altını olan İsmail Bilener'in üzerinde taşıdığı altınları çalmaları için arkadaşları 22 yaşındaki M.S. ve aynı yaştaki U.T. ile anlaştı. Tarlada torunu H.N. ile birlikte çalışan İsmail Bilener’in yanına adres sorma bahanesi ile gelen M.S. ve U.T., yaşlı adamın ellerini tutarak üzerindeki altınları çaldı. İsmail Bilener jandarmaya giderek şikayetçi oldu. Jandarma, İsmail Bilener ile torununun ifadelerini aldı. Bu sırada, H.N. yaptığı planı jandarmaya anlattı. M.S. ve U.T.’yi yakalayan jandarma, altınları İsmail Bilener’e teslim etti.

Gözaltına alınan, H.N., M.S. ve U.T. sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

...
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 15:05:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?