28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Genelkurmay el koydu

Ankara'da sauna çetesine yönelik düzenlenen Küre operasyonunda sekiz kişinin tutuklanmasının ardından, soruşturmaya askerlerin de adı karışınca Genelkurmay olaya el koydu.

Bir dönem Emniyet'in en tepesinde görev yapmış emekli polis, eski Emniyet Genel Müdür Vekili Ertuğrul Çakır, şu an Özel Kuvvetler'de görevli bir yüzbaşı, bir emekli yüzbaşı ve eski bir başkomiser ile kamu görevlilerinin de yer aldığı çete operasyonu tamamlandı.

Sekiz kişi tutuklandı ama operasyon genişletiliyor. Emniyet biri milletvekili danışmanı iki zanlıyı daha gözaltına aldı.

Soruşturmaya askerlerin de adı karışınca Genelkurmay olaya el koydu. Askeri savcılık çeteye adı karışan askerlerle ilgili soruşturmayı bizzat yürütecek.

Soruşturma kapsamında tutuklananlar arasında sadece Özel Kuvvetler'de görevli yüzbaşı değil, bir eski askerin de bulunduğu iddia edildi.

Bu yüzbaşının daha önce MİT'te ve MGK'da görev yaptığı öne sürüldü.

Zanlı ifadeleri

Asker, polis, devlet memuru ve mafya ilişkileri zanlıların ifadelerine de yansıdı. Başında Kasım Zengin'in bulunduğu belirtilen çetenin saunalara yerleştirdiği kameralarla gizli kayıtlar yaptığı iddia ediliyor. Kayıtlarda bazı milletvekilleri ile bakanların oturdukları ev, bakanlıklara giriş çıkış saatlerinin bulunduğu da belirtiliyor.

Kasım Zengin'in ifadesinde eski Emniyet Genel Müdürü vekilinin yanında savcı Nuh Mete Yüksel ile kendisini ziyaret ettiği yer alıyor. Hatta Yüksel ile Çakır'ı İbrahim Tatlıses ile tanıştırdığını anlatıyor.

İfadelerde özel harekatçı yüzbaşının Zengin'i askere göndermeyip, Türk Mukavemet Teşkilatı adına istihbarat toplamakla görevlendirdiği yer aldı. Yüzbaşının zanlılara bu amaçla istihbarat ve özel harp eğitimi dersleri verdiği de belirtildi.

Savcılığın başlattığı operasyon grup toplantısında Adalet Bakanı Cemil Çiçek'e de soruldu. Bakan Çiçek, "kimse gizli dinleme ve görüntüleme yapamaz, bu suç" dedi.

Operasyonda sekiz tutuklama

'Çıkar amaçlı suç örgütü kurma ve örgüt adına faaliyette bulunma' iddiasıyla yürütülen ve 18 şubatta gerçekleştirilen 'Küre operasyonu' kapsamında sekiz kişi tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında 15 şubat çarşamba günü şarkıcı İbrahim Tatlıses de Ankara Adliyesi'ne gelerek ifade vermişti.
.
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2006 Çarşamba 11:55:47
Güncelleme :22 Şubat 2006 Çarşamba 17:57:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?