28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Gerçekleşmeyen evlilik kararı

Yargıtay, nikah töreninden sonra çıkan anlaşmazlık nedeniyle bir araya gelmeyen ve düğünden vazgeçen çiftin boşanmasına karar verdi.

Tarafların nikahtan sonra birbirine karşı küçük düşürücü sözler söylediğine de dikkat çeken Yargıtay, yerel mahkemenin aksi yöndeki kararını bozdu ve fiilen gerçekleşmeyen evliliğe son verdi. Yargıtay’ın kararı, Anadolu’da sıkca yaşanan benzer davalara da emsal teşkil edecek.

Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi’nin boşanma kararına konu olay Eskişehir’de yaşandı. Görücü usulüyle tanışan çift, ailelerin onayı alındıktan sonra evlenmeye karar verdi. Önce nikah, sonra düğün yapılması konusunda anlaşmaya varan taraflar, fiili evliliğin düğünden sonra başlaması konusunda da görüş birliğine vardı. Anlaşma uyarınca resmi nikahları kıyılan çift, bir ay sonra yapılacak düğün için hazırlıklara başladı. Bu süreçte, gelinle damat arasında ciddi kavgalar yaşandı. Anlaşmazlığın giderek büyümesi ve tarafların birbirlerine karşı küçük düşürücü sözler söylemesi, aileleri de karşı karşıya getirdi. Düğünden vazgeçen gelin ve damat, fiili evlilik gerçekleşmeden ayrı yaşamaya başladılar. Aradan bir yıl geçmesine rağmen birleşmeyen çift, mahkemeye başvurarak karşılıklı boşanma talebinde bulundu. Davayı inceleyen yerel mahkeme, boşanma koşullarının oluşmadığı gerekçesiyle talebi reddetti. Yargıtay ise kağıt üzerinde kalan evliliğine son verdi. Yargıtay, kararında fiilen evliliği gerçekleşmediğini belirterek, iki tarafın da kusurlu olduğunu belirtti.

Akşam/Ersin Bal
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 15:17:26
Güncelleme :30 Ocak 2006 Pazartesi 15:23:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?