30
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Gökten para yağıyor!

Polisleri durdurabilmek için çaldıkları paraları camdan atan sabıkalı 3 hırsızın tüm çabası polisi durdurmaya yetmedi.

Bursa'da içinde 15 bin YTL ve 6 bin Euro çaldıkları iddia edilen zanlılar polisin nefes kesen operasyonuyla yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, zanlılar ilk olarak merkez Yıldırım İlçesi Duaçınar Mahallesi'ndeki bir demirci dükkanından, 4 adet murç, keski ve balyozu alarak kayıplara karıştı.

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, işyeri sahibi ve polis balyoz, murç ve keski hırsızlığına bir anlam veremedi. Kısa süre sonra Duaçınar Mahallesi'ndeki bir tekstil atölyesinin soyulduğu haberi geldi. Atölyeye giren hırsızlar kırdıkları çelik kasanın içindeki 15 bin YTL ve 6 bin Euro ile işyerindeki bir dizüstü bilgisayarı alarak kayıplara karıştı. 

Hırsızlık bürosu ekipleri her iki hırsızlık olayındaki şüphelileri parmak izlerinin uyuşması üzerine harekete geçti. Duaçınar Mahallesi'nde görülen zanlılarla polis arasında nefes kesen bir kovalamaca yaşandı.

Zanlılar peşlerindeki polisi durdurmak için çaldıkları paraları camdan atmaya başladı. 14 bin 450 YTL ve 500 Euro'yu atan şüphelilerin çabaları polisi durdurmaya yetmedi.

Çok sayıda kaydı bulunan Cahit K. (29), Metin Ç. (34) ve Bayram A. (22) gözaltına alındı. Ayrıca şüphelilerin kaçarken camdan attıkları paralar ile araçlarında ele geçirilen dizüstü bilgisayar sahibine iade edildi.

Zanlıların kullandığı 16 NH 870 plakalı otomobilin içinde yapılan aramalarda şüphelilerin çelik kasa açmada kullanılan balyoz murç ve keski ele geçirildi.

Bu arada zanlıların yine Duaçınar Mahallesi'nde iki ayrı hırsızlığa teşebbüs olayına karıştıklarını tespit eden polis, şüphelileri, 2 hırsızlığa teşebbüs, 2 de hırsızlık suçundan adliyeye sevk etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 13:31:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?