28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Görev için hayat kadını oldu

Ereğli'de fuhuş mafyasına karşı düzenlenen operasyonda genç polis Gülden Erdoğdu da vardı. Erdoğdu bir ay boyunca otobanda hayat kadınlarıyla gezip bilgi topladı.

Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından bir hafta önce Ereğli'de düzenlenen 'Otostop' fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 22 kişiden 20'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Vali Atilla Osmançelebioğlu, beş ay boyunca örgütü izleyen 22 polisi takdirname ve yarım altın ile ödüllendirdi. Fuhuş operasyonu için harekete geçen polis, 3 ay önceki cinayetlerin Duygu Yeşim Çilem adlı bir hayat kadını için işlendiğini tespit etti.

OTOBANDA BİLGİ TOPLADI
Bunun üzerine takipte görevli olan 27 yaşındaki tek kadın polis memuru Gülden Erdoğdu, Duygu'ya ulaşabilmek için Ereğli yol kavşağından Hatay'a kadar 300 kilometrelik otobanda bir ay boyunca hayat kadını kılığında dolaştı. Polis arkadaşları tarafından yakından takip edilen Erdoğdu, Duygu ve beraberinde 10 ayrı hayat kadını ile tanıştı. Erdoğdu, kadınların ortak noktasının küçük yaşta tecavüze uğrayarak fuhuş bataklığına düştüklerini ve istemeden çalıştıklarını tespit etti. Yedi yıllık polis memuru olanErdoğdu ilk kez böyle bir görevde yer aldığını belirtirken operasyonu şöyle anlattı: "Kadın olduğum için hayat kadınları ile irtibata geçmekte fazla zorlanmadım. Sempatikliğim ve gülücüklerimle onları çok çabuk kandırdım. Fuhuş mafyasından kaçarak Hatay'da otobanda hayat kadını olarak çalışan Duygu'ya yaklaştım. Müşteri bekler gibi onlarla konuşmaya çalıştım. Benim için zor olmadı."

HEPSİ DE KÜÇÜK YAŞTA MAĞDUR
Erdoğdu, "Duygu ile sohbetimiz sırasında küçük yaşta tecavüze uğradığını ve fuhuş mafyasının eline düştükten sonra kurtulamadığı için mecburen bu işi yaptığını söylüyordu. Aslında otobanda tanıştığım bir çok hayat kadını aynı kaderi paylaşıyordu. Hepsi küçük yaşta uğradıkları tecavüzden dolayı bu işi yaptıklarını söylüyorlardı. Hepsi bir gün kendilerini kurtaracak bir beyazlı atlı prens bekliyorlar. Duygu kendisini işkence ile çalıştıran fuhuş mafyasından kaçarken son ana kadar kendisi için 3 kişinin öldürüldüğünü bilmiyordu. Öğrendiğinde ağladı" diye konuştu.

Aliye ÇETİNKAYA / Sabah
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2006 Çarşamba 05:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?