25
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Göz göre göre öldürülmüş

Kanada polisi durduramadı

Kanada’da ayrıldığı eski Türk sevgilisi Cengiz Işıko tarafından boğazı kesilerek öldürülen Mürüvvet Tuncer’in, 4-5 kez tehdit edildiğini Kanada polisine bildirdiği, ancak bir önlem alınmadığı ortaya çıktı.

MÜRÜVVET Tuncer, 28 Ocak 2009’da öldürüldüğünde 42 yaşındaydı. Henüz 16 yaşındayken Türkiye’de ilk kocasıyla evlenmişti. Bugün 13, 23 ve 24 yaşlarına gelen üç çocuk sahibi olduğu kocasıyla beraber Fransa’ya göç etmişti. Münevver Tuncer, Fransa’da kocası tarafından karnından bıçaklanınca boşanma davası açtı, kocası da cezaevine girdi. İddiaya göre kocasından şikáyetçi olduğu için Türk toplumunun dışladığı Tuncer, bu sırada Cengiz Işıko’yla beraber oldu. Evlenmeyen çiftin 5 yıl önce bir oğulları oldu. Münevver Tuncer, erkek arkadaşı da dövmeye başlayınca Işıko’dan ayrılıp oğlunu da yanına alarak 2005’te iki kız kardeşinin yaşadığı Kanada’ya kaçtı. Bir yandan üniversite okumak için St. Charles Adult Education Centre’da İngilizce eğitimi alan Tuncer, bir yandan da otobüs şoförü olarak çalışmaya başladı.

Beş kez polise başvurdu

İki kız kardeşiyle birlikte aynı evde yaşayan Mürüvvet Tuncer’in Kanada’ya yerleştiğini öğrenen Işıko da bir süre sonra Kanada’ya göç etti. Işıko, Tuncer’i Kanada’da bulup dövdü. Bunun üzerine Tuncer, ilk olarak 2005 Nisan’ında şikáyette bulundu. Zaman içinde dört-beş kez daha Kanada polisine gidip şikáyetçi oldu. Tuncer, velayeti kendisinde olan çocuğunu eski erkek arkadaşının kaçırabileceğini de polise bildirmiş. 28 Ocak’ta eski sevgilisi tarafından evinde boğazı kesilerek öldürülen Mürüvvet’in, olay günü Cengiz Işıko tarafından 5 kez bıçaklanan yeğeni 13 yaşındaki Rümeysa ise 10 gündür bulunduğu komadan önceki gün çıktı. Rümeysa’nın annesi Evren Coşkun, kızına uzmanların da katılımıyla teyzesinin öldüğünü söylediklerini belirterek "Hiç tepki göstermedi. Belki de yaşadığı şoktandır" dedi. Mürüvvet Tuncer ile iki kız kardeşinin eski işvereni Kieran Hughes, üç kadının da hayat dolu olduğunu, restoran açmayı hayal ettiklerini belirterek, "İnanılmaz sağlam insanlardı. Şimdi birinin çocuğu annesiz kaldı" dedi. Olaydan saatler sonra kütüphanede TV seyrederken yakalanan Cengiz Işıko, birinci derece cinayetten yargılanacak.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 01:28:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?