19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Hangi iş için kullanmışlar?

Duvar saatinde 10 kilo eroin ele geçirildi

Kocaeli polisi uluslararası uyuşturucu ticareti yapan bir şebekeyi çökertirken, duvar saatleri içine zulalanmış 10 kilo eroin ele geçirdi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmalarında, İran'dan temin edilen eroini Hakkari, Kocaeli ve İstanbul üzerinden Hollanda'ya nakleden bir şebekeyi takibe aldı. Polis; Kocaeli, Hakkari, İstanbul ve Hollanda'da yapılan eş zamanlı operasyonda toplam 5 şahsı gözaltına aldı. Şahısların eroini yurt dışına çıkarmak için duvar saatlerini kullandığı tespit edildi.

Duvar saatlerinin içine zulalanmış 10 kilogram 391 gram eroin ele geçirilirken, olayla ilgili Hollanda'da 2, Türkiye'de ise 3 kişi yakalandı. Yakalanan şahısların daha önce de insan kaçakçılığı suçlarından sabıkaları olduğu öğrenildi. Daha önce yapılan operasyonlarda şebekeye ait 43 kilogram eroin ele geçirildiği bildirildi.

Olayla ilgili Hasan B. ve Yaşar P. Hollanda'da, Sedat Y., Halil L. ise Kocaeli'nde gözaltına alındı. Daha önce yapılan çeteye yönelik operasyonda Mustafa P. isimli şahsın tutuklandığı kaydedildi. Gözaltına alınan 4 kişi, "teşekkül halinde uluslararası uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek" suçlamasıyla adliye sevk edildi.


 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 13:31:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?