20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Hassas terazide altın tartıyormuş

Uyuşturucu satıcılığından 36 yıl hapsi istenen kadın mahkemede, "Hacca gittim tövbekár oldum. Evdeki hassas teraziyi, zekatımı belirleyebilmek amacıyla altınlarımı tartmak için aldım" dedi.

UYUŞTURUCU ticareti yaptığı gerekçesiyle 36 yıla kadar hapsi istenen 56 yaşındaki Remziye Çiçek, İstanbul 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hákim karşısına çıktı. Kimlik tespiti esnasında aylık geliri sorulan Çiçek, yakınları tarafından verilen 2 bin YTL ile geçindiğini söyledi. Duruşmada ağlayan Çiçek, "Hacca gittikten sonra tövbekár oldum. Bana iftira atılıyor. Bunu neden yaptıklarını bilmiyorum. Evimde bulunan hassas teraziyi de uyuşturucu tartmak için değil, zekatımı belirleyebilmek amacıyla altınlarımı tartmak için almıştım" dedi.

Tahliye edilmedi


Çiçek’in avukatı da müvekkili hakkında sanıklardan Cemal Altuntaş’ın, "Beni önce kokaine alıştırdı, sonra satmaya zorladı" şeklindeki beyanından başka iddia olmadığını söyledi. Remziye Çiçek’in 14 yaşında lösemi hastası bir kız torunu olduğunu ve bakacak kimsesi olmadığını söyleyen avukatı tahliye istedi. Ancak tahliye istemi reddedildi ve duruşma ertelendi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 10:29:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?