20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Hastane faresi sonunda yakalandı

ANTALYA'daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde son 6 ay içerisinde onlarca hasta ve yakınını soyan zanlı Necmettin Gürek, sağlık memuru gibi davranan polisler tarafından yakalandı.

Hastanenin özellikle kadın doğum, yoğun bakım ünitelerinde son 6 ay içinde çok sayıda hırsızlık olayı yaşandı. Hastalardan yaklaşık 100 bin YTL değerinde para, cep telefonu ya da benzeri eşyalar çalındı. Hastane güvenlik görevlileri hırsızlık zanlısını yakalayabilmek için tüm güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Kameralara sürekli yansıyan, ancak hiçbir yerde kaydı bulunmayan bir kişi, onlarca kez hastanenin koridorlarında kameralar tarafından görüntülendi.

Polis bu görüntüleri inceleyerek özel bir ekip kurdu. Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde görevli 1 komiser ve 2 polis memuru hastanede sağlık memuru kılığında önlem aldı. Her gün mesaiye gider gibi hastaneye gelen 3 polis, bir hafta sonra önceki gün hastane faresini yakaladı. 34 yaşındaki Necmettin Gürek'in 20 yankesicilik ve hırsızlık suçundan poliste kaydının olduğu ve Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından arandığı belirlendi.

Gürek'in hastanede yatan 35 yaşındaki Turgay Güven'in kimliğini çaldığı ve kendi fotoğrafını yapıştırarak kullandığı, yakalandığı zaman da üzerinden Güven'in kimliğinin çıktığı belirtildi. Polis merkezindeki sorgusunun ardından adliyeye çıkartılan Turgay Güven tutuklandı.

DHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 10:09:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?