19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Hastanede gözünü çaldılar!

Geçirdiği trafik kazasının ardından ölen öğretmen Tuğba Yarış'ın (25) sol göz korneasının gizlice alındığı iddiası doğru çıktı. Yarış'in nişanlısı Uğur Uluçay olayla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek "Bu raporu gördükten sonra bir kez daha yıkıldım" dedi.

Tuzla'da geçirdiği trafik kazasında piknikten dönen ve içinde öğretmenleri taşıyan bir minibüs, fırlayan yedek TIR lastiği yüzünden takla atmış, meydana gelen kazada 3 kişi hayatını kaybederken çoğu öğretmen 11 kişi yaralanmıştı.

Kazada hayatını kaybeden genç öğretmen Tuğba Yariş'ın kaldırıldığı Kartal Devlet Hastanesi'nde izinsiz sol göz korneasının alındığını iddia eden ailesi yetkililerden yadım istemişti. İddia üzerine genc öğretmenin cansız bedeni yeniden inceleme altına alındı. Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan incelemeler geçtiğimiz gün tamamlandı. Adli Tıp, genç öğretmenin sol göz korneasının olmadığını rapor etti. Bunun üzerine genç öğretmenin nişanlısı Uğur Uluçay izinsiz organ alımı nedeniyle yetkililer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uluçay, "Adli Tıp'tan gelen rapora göre, vefat ettikten sonra sol göz korneası alınmış. Bize hiçbir şekilde bilgi verilmedi. İzin alınmadan korneasının alındığını Adli Tıp raporundan öğrendik. Gözün üzerindeki beyaz saydam tabakası alındı. Ben bu Adli Tıp raporunu gördükten sonra bir kez daha yıkıldım. Bir kazanın ardından yapılabilecek bir şey değil. Bir operasyon yapılarak korneası alındı. Ne ailesine nede bana soruldu. Bu iş yapılmış. Bu izinsiz organ alımıdır. Bu süreçte savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 11:36:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?