28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Hastanede tedavi gören ablasına kurşun yağdırdı

BALIKESİR'de, balkondan düşerek yaralanan 36 yaşındaki Hülya Yanbolluoğlu, tedavi gördüğü hastane odasında, kardeşi 28 yaşındaki Haluk Yanbolluoğlu tarafından kurşun yağmuruna tutularak öldürülürken, diğer hastalar da dehşeti yaşadı. Ablasını 7 kurşunla öldüren Haluk Yanbolluoğlu gözaltına alındı.

Dün, Yıldız Mahallesi DSİ Derya Sitesi E Blok ikinci kattaki evlerinin balkondan düşerek yaralandığını söyleyen Hülya Yanbolluoğlu, Atatürk Devlet Hastanesi'ne getirildi. Hülya Yanbolluoğlu, hastanede polise verdiği ifadede çamaşır asarken dengesini kaybedip düştüğünü söyledi. Kendisine silah çeken kardeşinden kaçmak için balkondan atladığı da ileri sürülen Hülya Yanbolluoğlu, Atatürk Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi'nde tedaviye alındı.

Dün gece hastaneye gelip ablasının yattığı servise giren Haluk Yanbolluoğlu, diğer hastaların gözleri önünde tabancayla kurşun yağdırdı. Vücuduna 7 kurşun isabet eden Hülya Yanbolluoğlu olay yerinde yaşamını yitirdi. Tabancayı ablasının yatağına bırakıp kaçmak isteyen Haluk Yanbolluoğlu, hastane polisi tarafından yakalandı.

NAZAR BONCUĞU DA KURTARAMADI

Saldırıdan sonra 20 numaralı oda kan gölüne dönerken, Hülya Yanbolluğoğlu'ndan kalan nazar boncuğu dikkat çekti. Hülya Yanbolluoğlu'nun arkadaşlarının balkondan düştükten sonra ‘nazar değmesin’ diye getirdikleri nazar boncuğu kanla kaplandı. Hülya Yanbolluoğlu'nun, eve geç geldiği için sık sık kardeşiyle tartıştığı öğrenildi.

“NAMUSUMU TEMİZLEDİM'' DEMİŞ

Hülya Yanbolluoğlu'nun Atatürk Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi'nde 20 numaralı odada beraber kaldığı diğer hastalar da dehşeti yaşadı. Şermin Erim adlı bir kadın olayı şöyle anlattı:
“Hülya odaya getirildiğinde ailesi kendisiyle pek ilgilenmedi. Birkaç arkadaşı çiçek getirip, ‘geçmiş olsun’ dileklerini sundular, konuşup, gülüştüler. Arkadaşları gittikten sonra Hülya kitap okumaya başladı. Bir süre sonra, sonradan kardeşi olduğunu öğrendiğimiz genç odaya girdi. Hiçbir şey demeden silahını doğrulttu. Yataktaki kardeşine ateş etmeye başladı. Hülya yere düştü. O yine ateş etmeye devam etti. Göğüs ve kasıklarına ateş etti. Çok soğukkanlı görünüyordu. Sadece ‘Namusumu temizledim’ dedi.

Biz dehşeti yaşarken, kızı kurtarmak için çırpınırken, olay sırasında hastane dışında olan ve olayı öğrenince gelen annesi hiç üzüntülü gözükmedi.'' Bekar ablasını 7 kurşunla öldüren Haluk Yanbolluğoğlu, sorgulamasında susma hakkını kullandığını söyleyerek konuşmadı. Haluk Yanbolluğoğlu'nun işsiz olduğu öğrenildi. Balıkesir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, soruşturmanın Cumhuriyet Savcısı tarafından yürütüldüğünü, hazırlık soruşturması sırasında detaylı açıklama yapamayacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 3 Mart 2006 Cuma 16:04:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?