18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Hatay'da başlarından kurşunlanmış 4 ceset bulundu

Hatay'ın İskenderun İlçesi'ne bağlı Helvalı köyü yakınlarından başlarına birer el ateş edilerek öldürülmüş 4 erkek cesedi bulundu.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Helvalı köyü yakınlarında dün akşam bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Gelen itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede söndürdü.

Soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından ekipler bölgeden ayrıldı. Yangının çıkış nedeni ve hasar tespiti için bu sabah yeniden bölgeye giden ekipler, araştırma sırasında yangın alanına 15 metre uzaklıktaki dere yatağı içerisinde 4 kişinin cesedini buldu.

Olayın güvenlik güçlerine haber verilmesi üzerine Jandarma ekipleriyle birlikte Cumhuriyet savcısı ve adli tabip gelerek cesetler üzerinde inceleme yaptı. Yapılan incelemede, 4 kişinin başlarından birer kurşun sıkılarak öldürüldükleri belirlendi.

Birbirlerinden 7-8 metre mesafede 2'şerli olarak bulunan 4 cesetten birisinin 37 yaşındaki Emrah Akansu'ya ait olduğu tespit edildi. Aynı şahsın uyuşturucu ve hırsızlık suçlarından çok sayıda sabıkası bulunduğu bildirildi.

Cesetlerin bulunduğu yerin yakınında esrar yapımında kullanılan 500 kök dişi Hint kenevirleri bulundu. Ormanlık alanda infaz edilen kişilerin de, kenevir tarlasından ele geçecek paranın paylaşımı veya başka bir konudaki anlaşmazlık nedeniyle uyuşturucu mafyasının kurbanı olabilecekleri üzerinde duruluyor.

Orman yangınının da, öldürülen kişilerin cesetlerinin de tanınmayacak hale gelmesini sağlamak amacıyla zanlılar tarafından çıkarılmış olabileceği de iddia edildi. Hatay'ın İskenderun İlçesi'ne bağlı Helvalı köyünde, ormanlık alanda başlarından kurşunlanarak öldürülmüş 4 erkek cesedi bulundu.

Kimliği belirsiz cesetlerle ilgili jandarma soruşturma başlattı. Bu arada, cesetlerin bulunduğu alana yakın bir yerde Hint keneviri tarlasının bulunması nedeniyle olayın bununla ilgisinin araştırıldığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2005 Cumartesi 15:02:20
Güncelleme :21 Ağustos 2005 Pazar 10:35:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?