19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Hemcinsleri karşılıyor!

Kadına yönelik şiddet, Türkiye gün­deminden hiç düşmüyor. Geçen yıl yapılan 'aile içi şiddet araştır­ması'na göre kadınların yüzde 42'si eşinden şiddet görüyor.

Ancak bunlardan sadece yüzde 8'i resmi kurum veya sivil toplum kuruluşlarına başvuruyor. Uzmanlar, şikâyet oranının düşük olmasında, kadınların karakolda karşılaştıkları cinsiyet ayrımcılığının önemli rolü olduğunu söylüyor. Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü, bu ayrımcılığı ortadan kaldırmaya yönelik önemli bir adım attı. İlçedeki 14 karakola kadın müracaat memuru yerleştirdi. Artık karakola gelen mağdurları ilk sakinleştiren kadın memurlar oluyor. Mağdurlar, şikayetlerini hemcinslerine daha rahat ifade ediyor.

Karakolun gülen yüzünü gösteren kadın memurlardan halk da memnun. Emniyet yetkilileri, sıkıntı yaşayan kadınların karakola tek başına gelmeye çekindiğini, akşam babalarının ya da eşlerinin eve gelmesini beklediklerini söylüyor. Şikayetlerini hemcinslerine anlatan kadınların sorunlarının daha rahat çözüldüğünü kaydediyor. Emniyet yetkilileri, İstanbul'un kenar ilçelerinde insanların daha çekingen olduğunu ve 'tanıdık yoksa ilgilenmezler' mantığının işlediğini anlatıyor. Bu anlayışı yıkmak istediklerini söyleyen yetkililer, "Vatandaş ufak bir sıkıntısı olsa dahi polisi rahatça arayabilmeli, karakola gelip derdini anlatabilmeli. Sıkıntısı yoksa da gelsin çay içelim, muhabbet edelim. Biz bu üniformayı tahakküm etmek için değil hizmet etmek için giyiyoruz." diyor.

Ayşe Tosun - Zaman
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 20:38:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?