27
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Hırsızın cezası havaya göre

Tansu-Özer Çiller çiftinin yalısını soyanlar, TCK’ya göre, olay sırasında güneş doğmuşsa 3 yıla, hava karanlıksa 5 yıla kadar ceza alabilecek

Tansu-Özer Çiller’in İstanbul Yeniköy’deki yalısı 8 Ocak 2005’te soyuldu. Hırsız ya da hırsızlar; çok sayıda ziynet eşyası, bir miktar döviz, 3 cep telefonu ve ünlü markalara ait 2 saati götürdü.

Polis, olayın failinin, başka bir suçtan cezaevinde bulunan Yavuz Kutlay olduğunu açıkladı. 4 şüpheli hakkında, 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Ancak bir başka suçtan cezaevinde olan Gökmen Yeryaran, “Yalıyı ben soydum” deyince şüpheli sayısı 5’e çıktı.

“06.00’da girmedi”

Sonraki duruşmaya katılan Özer Çiller, “Yeryaran’ın ifade sizi tatmin etti mi?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Yalıya 06.00’da girdiğini söylüyor. Bu imkansız, çünkü o saatte uyanık oluyorum.” 5 ay sonra Kutlay ve Yeryaran’ın tahliyelerine karar verildi.

Önceki gün görülen karar duruşmasında, olayın meydana geldiği saatte güneşin doğup doğmadığının tespitine karar verildi. Şüpheliler, olay sırasında güneşin doğmuş olması halinde 3 yıla, doğmamış ise 5 yıla kadar hapis yiyebilecek.

Cahit YÜCE / VATAN
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 12:01:20
Güncelleme :3 Ocak 2009 Cumartesi 12:02:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?