19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Hırsızlar polis müdürünü vurdu

Bilecik'te TOKİ konutlarından hırsızlık yaptıktan sonra, peşlerine düşen emniyet ekiplerinden kaçan hırsızlar, yanlışlıkla polis lojmanlarına girdi. Hırsızlarla polis arasında çatışma çıkarken, 1 hırsız ve 1 polis müdürü yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre bugün akşam saatlerinde, İstiklal Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarında, Öykü Sitesi'ndeki bir daireye giren 4 hırsız, çaldıkları ziynet eşyalarıyla beraber, 41 AS 412 plakalı Audi marka otomobille şehir merkezine doğru kaçmaya başladı. İhbar üzerine polis ekipleri hırsızların peşine düştü. Polislerin peşine düştüğü hırsızlar, bölgeyi bilmedikleri için yanlışlıkla İsmetpaşa Mahallesi'ndeki polis lojmanları'na girdi. Lojmanlarda sıkıştırılan hırsızlar, olay yerine gelen polislere ateş etti. Çıkan çatışmada Asayiş Şube Müdürü Bilsay Çetin ayağından yaraladı. Bu arada, hırsızlardan biri, bir daireye girip yatağın altına saklandı. Evin hanımı ve çocuğunun çığlıkları üzerine polis ekipleri daireyi kuşattı. Polislere direnen hırsız, kalçasından vurularak etkisiz hale getirildi. Diğer hırsızlar ise lojmanlardan yaya olarak kaçtı. Lojman sakinleri silah sesleri üzerine büyük heyecan yaşarken, kaçan hırsızlardan biri belediye fırınının arkasında, diğeri ise cami avlusunda kıskıvrak ele geçirildi. Bir hırsız ise izini kaybettirdi. 

Öte yandan, ele geçirilen otomobilin plakasının sahte olduğu ortaya çıktı. Yaralı hırsız ise Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Firarda olan 4. hırsızın da yakalanmasına çalışılıyor. Ele geçirilen silahlı soyguncuların sorgusu sürerken, kimlikleri açıklanmadı. Bu arada, firarda olan son hırsız, olaydan bir süre sonra, arkadaşlarını cep telefonundan arayarak nerede olduklarını öğrenmek istedi. Uydudan yeri tespit edilmeye çalışılan bu zanlının da yakalanmasının an meselesi olduğu ifade edildi. 

Hırsızların yaraladığı Asayiş Şube Müdürü Bilsay Çetin ise, polis eskortu eşliğinde Eskişehir Osmangazi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Çetin'in ameliyata alınacağı öğrenildi.
.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 20:49:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?