19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Hırsızlıkta PKK şüphesi

Geçtiğimiz günlerde Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Kocadal köyünde meydana gelen olayda vatandaşlara ait 2 evden hırsızlık yapıldığı öğrenildi. Hırsızlığın terör örgütü PKK Kongra-Gel militanlarınca gerçekleştirilmiş olabileceği belirtiliyor. 

Edinilen bilgiye göre Torul İlçesine bağlı Kocadal köyü Aşağı Erdemli Mahallesi'nde meydana gelen olayda, köyden sabah erken saatlerde Erdemli Mahallesi'ne ot biçmeye giden N.Y. ve İ.Y. isimli vatandaşlar işlerini bitirdikten sonra evlerine döndü. N.Y. ve İ.Y kendilerine ait evlerinin pencerelerinin açık olduğunu fark etti. Evlerinin içerisindeki gıda ve giyecek malzemelerinin alındığını gören vatandaşlar olayı hemen güvenlik kuvvetlerine bildirdiler. Olay yerinde yapılan araştırmada Handeresi
istikametinde iki insanın ayak izine rastlanması ve bölgede insan hareketinin yok denecek kadar az olması münasebetiyle hırsızlığın terör örgütü PKK Kongra-Gel militanlarınca gerçekleştirilmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.
Hırsızların evlerden, 10 kilogram un, 2 kilogram toz şeker, 350 gram çay, 1 adet şapka, 1 ekmek, bir miktar peksimet ve 1 adet mavi beyaz yeşil renkli oduncu gömleği aldıkları öğrenildi.

..
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 14:11:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?