24
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Hizbu't-Tahrir davasından tahliye çıkmadı

Yasadışı Hizbu't-Tahrir örgütünün Türkiye sözcüsü olduğu gerekçesiyle tutuklanan Yılmaz Çelik'in de aralarında bulunduğu 20'si tutuklu 26 sanığın yargılandığı davada tahliye çıkmadı.

Beşiktaş 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada söz alan diğer sanıklar, örgüt üyeliğini ve örgüt yemini ettiklerini kabul ederek, "Bizim suçumuz düşünce suçudur. Şiddet söz konusu değildir. Tahliyemizi talep ediyoruz" dedi.

Mütalaası sorulan Cumhuriyet Savcısı, tahliye isteklerinin reddini talep etti. Akşam saatlerinde duruşmaya ara veren mahkeme heyeti aranın ardından kararı açıkladı. Mahkeme, tahliye taleplerinin reddini, sanıkların tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı. Sanıklar duruşma çıkışında tekbir getirerek "Hilafet kurulacak" diye bağırdı.

Duruşma sonrası cadde üzerinde bekleyen sanık yakınları ile polis arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Polisin dağılın uyarısına karşı çıkan tutuklu yakınlarından biri, "Biz de bu ülkenin insanıyız. biz de vergimizi veriyoruz. Sadece Allah'ın emirlerine uyduğumuz için mi bize böyle davranıyorsunuz" diyerek polise tepki gösterdi. Gerginlik, sanık yakınlarının uzaklaşmasıyla yatıştı.

Cezaevi araçlarının çıkışı sırasında, DGM'nin önünden geçen Çırağan Caddesi trafiğe kısa süreli kapatıldı.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 20:57:40
Güncelleme :30 Aralık 2005 Cuma 21:07:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?