17
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Husumet 3 can aldı

Afyon İscehisar'da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Belediye Başkan vekili Seydi Aşkın'ın, babası Mustafa Aşkın'ın ardından kent merkezindeki avukatı Hüseyin Burhan Hayran da bürosunda uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, İscehisar Belediye Başkan vekili Seydi Aşkın'ın Afyonkarahisar merkezde bürosu bulunan avukatı Hüseyin Burhan Hayran, iş yerinde silahlı saldırıya uğradı. Hayran, olay yerinde hayatını kaybetti. Emniyet güçleri, bu olayı da baba-oğulu öldürdüğü iddiasıyla aranan şüpheli B.A'nın gerçekleştirmiş olacağı ihtimali üzerinde duruyor. Bu arada Afyonkarahisar Valiliği, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. İscehisar Belediye Başkanlığı'na vekalet eden Seydi Aşkın'ın başkanlık makamında vurularak öldürüldüğü bilgisine yer verilen açıklamada, şöyle denildi:

“Bir seminere katılmak için Antalya'ya giden Belediye Başkanı Mustafa Çibik'in yerine vekalet eden belediye meclis üyesi Seydi Aşkın, daha önce aralarında fırınının boşaltılması meselesinden doğan kişisel husumet nedeniyle B.A tarafından makamında vurularak öldürülmüştür. Olayın siyasi ve resmi bir yönü yoktur.”

KATİL ZANLISI YAKALANDI

Polisin yaptığı yoğun aramalar sonucu şüpheli B.A. (38), merkeze bağlı Gebeceler beldesi girişinde otomobilinde gözaltına alındı.

Mermer atölyesi sahibi şüpheli B.A'nın, sorgusunda, ağabeyi Basri A'nın, yaklaşık 8 yıl önce Belediye Başkan vekili Seydi Aşkın ve babası Mustafa Aşkın'ın sahip olduğu ekmek fırınında çalışan Osman Kara'yı bir tartışma sonucu bıçaklayarak öldürdüğünü anlattığı belirtildi.

B.A'nın şu iddialarda bulunduğu öğrenildi:
 

“Kamu davası sonucu ağabeyim Basri A. hapis cezası aldı. Osman Kara'nın ailesi, Seydi ve babası Mustafa Aşkın'ın teşvikiyle ağabeyime 200 bin liralık tazminat davası açtı. Dava sonucunda bizim 200 bin lirayı ödememiz istendi. Başkan vekili Seydi Aşkın'ın avukatı Hüseyin Hayran, sürekli evimize ve iş yerimize gelerek bu parayı ödememiz konusunda ısrarlarda bulundu. En son geçen hafta para konusunda uzlaşmak istedik, ancak onlar buna yanaşmadı. Bunun üzerine tüm mal varlığımıza tedbir kondu. Hiçbir iş yapamaz hale geldik. Bunalıma girdim, baba ve oğlunu İscehisar'da, avukatlarını da Afyonkarahisar'daki bürosunda tabancayla öldürdüm.”

Bu arada, Seydi Aşkın'ın başkanlık makamında silahlı saldırıya uğradığı sırada odada bulunan Yusuf Gülmüş'ün de (49) kasığına isabet eden kurşunla yaralandığı bildirildi. Gülmüş'ün, kaldırıldığı Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındığı öğrenildi.

AA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2012 Cuma 17:04:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?