19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

İçkisine ilaç attılar!

Barda tanıştığı kadınlar iş adamı D.İ.'ye gecelik giydirip şantajda bulundular.

İstanbul’un değişik ilçelerinde inşaat işi yapan işadamı D.İ., bir süre önce gittiği barda 25 yaşındaki Z.K. ve 17 yaşındaki Ö.A. adlı kadınlarla tanıştı. Kadınlardan Z.K., işadamına bir işyeri tutacaklarını ve bunu kendi evinde konuşabileceklerini söyledi. D.İ.’nin kabul etmesinin ardından, Z.K. yanına Ö.A.’yı da aldı ve üçlü Z.K.’nın Kocasinan’daki evine gitti. Z.K. evde işadamına içerisine ilaç katarak içki ikrametti.

SEVİŞME GÖRÜNTÜLERİNİ KAYDETTİLER

Yarı baygın halde kendinden geçen D.İ. ile sevişen Z.K. ve Ö.A. masaya kurdukları cep telefonuyla görüntüleri kaydetti. 2 kadın daha sonra işadamına gecelik giydirip bunu da cep telefonuyla kaydetti. Görüntüleri çeken Z.K., daha sonra 3 erkek arkadaşını arayarak eve çağırdı. Eve gelen 27 yaşındaki Selçuk Ö., 28 yaşındaki Recep B. ve 22 yaşındaki Şevki C., açık bırakılan kapıdan içeri girdi.

PAZARLIK ETTİLER

İşadamını öldüresiye döven 2’si kadın 5 kişi, 1milyon TL istedi. D.İ.’nin bu parayı bulamayacağını ifade etmesi üzerine yapılan pazarlıkta 150 bin dolara anlaşıldı. İşadamı, 50 bin doları peşin vereceğini kalan 100 bin doları da 4 ayrı senet ile ödeyeceğini söyledi. Kabul eden şahıslar, D.İ.’yi serbest bıraktı.

KURTULUNCA POLİSE KOŞTU

İşadamı, kurtulur kurtulmaz Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu. Savcılığın olayı Emniyet’e havale etmesinin ardından D.İ., şantajcıları arayarak parayı vereceğini söyledi. Buluşma yerini abluka altına alan Bahçelievler Asayiş Bürosu ekipleri, 50 bin doları almaya gelen Şevki C.’yi yakaladı. C.’nin verdiği bilgiler doğrultusunda ise Selçuk Ö., Recep B., kadınlar Z.K. ve Ö.A. da yakalandı.

Planı Z.K. adlı kadının kurduğunu söyleyen şahıslar, “nitelikli gasp ve şantaj” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.İşadamı, kurtulur kurtulmaz Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu. Savcılığın olayı Emniyet’e havale etmesinin ardından D.İ., şantajcıları arayarak parayı vereceğini söyledi.

Buluşma yerini abluka altına alan Bahçelievler Asayiş Bürosu ekipleri, 50 bin doları almaya gelen Şevki C.’yi yakaladı. C.’nin verdiği bilgiler doğrultusunda ise Selçuk Ö., Recep B., kadınlar Z.K. ve Ö.A. da yakalandı. Planı Z.K. adlı kadının kurduğunu söyleyen şahıslar, “nitelikli gasp ve şantaj” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Habertürk
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2010 Pazar 22:41:48
Güncelleme :21 Ekim 2010 Perşembe 22:40:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?