29
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

'İftar çadırı' meydan muharebesi

AKP'li Huzurkent Belediyesi tarafından kurulmak istenen iftar çadırına CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi izin vermeyince, iftar çadırı için yumruklar konuştu. 

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi ile AK Parti'li Huzurkent Belediyesi'ni karşı karşıya getiren olay, Huzurkent Belediyesi tarafından Metropol Miting Alanı'na yapılmak istenen iftar çadırı ile başladı. Mersin Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'nden gerekli izinleri almadan, iftar çadırı kurmak isteyen Huzurkent Belediyesi'ne, Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler izin vermedi.

Huzurkent Belediyesi'nin Mersin Valiliği'nden almış olduğu herhangi bir izin olmadığı, bunun yanında da iftar çadırının üzerinde yer alan reklamların da yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle zabıta ekipleri tarafından organizasyonu üstelenen firmaya ceza kesildi, gerekli izinler alınıncaya kadar da iftar çadırı kurma çalışmalarına müsaade edilmedi. Buna rağmen firma yetkilileri çalışmalara devam edince gerginlik yaşandı. Akdeniz Zabıta Müdürü Atilla Bal ile firma yetkilileri arasında tartışma çıktı. Gerginlik kısa sürede kavgaya dönüştü ve yumruklar konuştu. Kavga, zabıta ve polis ekiplerinin müdahalesiyle güçlükle yatıştırıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, söz konusu alan üzerine kurulmak istenen iftar çadırını; 'kaçak yapı' olarak yorumladı ve yıkım çalışmalarına başladı. Olay yerine giren Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Giray Tan da Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak herhangi bir izin olmadığını dile getirdi. Daha sonra Huzurkent Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırı, Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler tarafından yıkıldı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 11:11:36
Güncelleme :2 Eylül 2008 Salı 11:17:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?