19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

İftara davet edip, fabrikayı soymaya çalıştılar

Karaman'da kullanılmayan fabrika binasını oğluyla birlikte soymaya çalıştığı iddia edilen kişinin, oğlunun rahatça hırsızlık yapabilmesi için fabrikadaki bekçiyi iftar yemeğine çağırdığı belirlendi.

İddiaya göre, Karaman Organize Sanayi Bölgesinde bir mermer fabrikasında bekçi olarak çalışan Ziya G. (55), halen üretim yapmayan AFA Bisküvi Fabrikasındaki makine parçalarını çalmak için bu fabrikanın bekçisi Hasan Hüseyin Kömürcü'yü evine iftar yemeği için davet etti.

Bekçi Hasan Hüseyin Kömürcü, kendisini davet eden Ziya G'nin evine iftar yemeği için geldiği sırada, ev sahibi oğlu Mehmet G'ye (28) fabrikanın boş olduğunu ve ellerini çabuk tutmaları yönünde cep telefonundan mesaj gönderdi. 

Mesajı alan Mehmet G, teyzesinin oğlu İbrahim Ö. ile birlikte 34 TM 254 plakalı otomobille boş fabrika binasına geldi. Bu sırada fabrikanın bahçesinde tanımadıkları otomobili gören Organize Sanayi Bölgesindeki vatandaşlar durumu, polise ve bekçiye haber verdi.

Olay yerine gelen polis, Mehmet G'yi, araç içinde bulunan demir testeresi, seyyar lamba, makine parçaları ve cıvata sökmeye yarayan ağzı açık anahtar takımı ile birlikte yakalarken, İbrahim Ö. olay yerinden kaçtı.

Polis, kaçan kişinin kimliğini öğrenmek için Mehmet G'nin cep telefonunu incelerken, babasından gelen mesajı tespit etti. Bunun üzerine oğluyla işbirliği yaptığı belirlenen baba Ziya G. ile olay yerinden kaçan İbrahim Ö. de kısa süre içinde yakalandı. Üç sanık, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

A.A ve İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 14:01:18
Güncelleme :4 Ekim 2006 Çarşamba 14:07:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?